Rețeta săptămânii: Clătite americane

Ingrediente (pentru 12 clătite):

– 250 ml de lapte

– 125 grame de făină

– 1 ou

– 3 linguri de zahăr granulat

– 3/4 linguriţă de sare

– 2 linguri de unt sau margarină

– 4 linguriţe de praf de copt

Preparare:

Întâi se pune laptele şi se amestecă cu zahărul, oul, praful de sare şi untul. Se combină faina cu praful de copt separat, iar apoi se adăugă treptat în compoziţia iniţială. Este recomandat să se folosească un un mixer, până nu se mai văd cocoloaşele. Pentru un plus de parfum, se adăugă în compoziţie şi un plic de zahăr vanilat. Se încălzeşte o tigaie în care se adaugă un vârf de cuţit de unt. După ce se topeşte, cu un polonic mic, se pune compoziţia de clătite în mijlocul tigaii. Când vezi că apar bule în compoziţie se întoarce şi pe partea cealaltă. Se servesc cu dulceaţă, cu fructe miere sau ciocolată.


Publicitate

Postaţi un comentariu