Rețeta săptămânii: Ciorba de tarhon

 Ingrediente:

– 500 grame carne porc

– 3 morcovi

– 2 bucăţi ceapă

– 2 bucăţi ţelină

– 300 grame smântână

– 3 gălbenuşuri

– tarhon proaspăt sau murat

– 3 linguri de ulei

– oţet, sare şi piper

Prepararea:

Se spăla carnea apoi se şterge cu un şerveţel de hârtie după care se taie în cubuleţe mici. Se căleşte carnea, ceapa fin tocată, morcovii răzuiţi şi ţelina. Se pun la fiert şi se fierb până carnea se pătrunde bine. Între timp se face liezonul format din smântână şi gălbenuş de ou. Se stinge focul şi se adaugă cu polonicul zeama caldă din oală în castronul cu liezon amestecând rapid cu un tel. Apoi se adaugă liezonul în oala cu ciorbă încet, amestecând cu polonicul continuu. Se asezonează cu sare, piper, oţet şi tarhon mărunţit după gust. Tarhonul are o aromă ce combina gustul dulce pătrunzător cu cel dulce piperat. Se servește ușor fierbinte, mai ales dacă afară e ger.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.


Publicitate

Postaţi un comentariu