Reteța săptămânii: Ciorbă de lobodă

Ingrediente pentru patru persoane:

– 2 legături de lobodă purpurie

– 2 legături de lobodă verzuie

– 2 felii piept de porc afumat

– 2 cepe verzi

– 1 usturoi verde

– 500 ml zer sau lapte bătut

– 1 lingură făină

– 2 ouă

– 1 lingură ulei

– sare, oțet, smântână pentru servit.

Prepararea: Se rup frunzele de lobodă de pe cotoare, se spală. Ceapa și usturoiul verde se curăță, se mărunțesc. Pieptul de porc se taie cubulețe care se prăjesc în oală. Se adaugă ceapa și usturoiul mărunțite, se înăbușe, apoi se pune loboda. După 2-3 minute se presară cu făină, se amestecă, se toarnă zerul și 1 litru de apă, se asezonează cu sare și se fierbe la foc moderat. Ouăle se bat, se sărează și se prăjesc 2 lipii în tigaia unsă cu puțin ulei, apoi se taie cubulețe și se adaugă în ciorbă. Se ia deoparte și se acrește după gust cu oțet. Se servește cu smântână.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.


Publicitate

Postaţi un comentariu