Rețeta săptămânii: Ciorbă de fasole cu piciorușe

Ingrediente pentru 4 persoane:

– 250 g fasole albă bob mare

– 3-4 piciorușe de porc afumate

– 1 ceapă

– 3 căței usturoi

– 2 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel

– 100 ml bulion

– 1 lingură pastă de ardei

– 1 lingură untură

– 2 linguri făină

– sare, boia dulce, frunze de pătrunjel verde

– smântână pentru servit.

Prepararea:

Ceapa se mărunțește și se călește în jumătate de lingură de untură. Se ia deoparte, se adaugă usturoiul pisat, pasta de ardei, se presară cu boia dulce și se adaugă piciorușele de porc, apoi se toarnă apă rece. Se sărează și se pune la fiert  la foc mediu o oră și jumătate maxim două ore, sau până când carnea se desprinde de pe oase. Când sunt pe jumătate fierte, se adaugă zarzavatul tăiat rondele și fasolea spălată. Făina se rumenește în untura rămasă, se fluidizează cu bulionul și cu puțină apă rece, apoi se toarnă în ciorbă. Se presară frunze de pătrunjel mărunțite, se lasă să mai fiarbă câteva minute, după care se trage deoparte. Se lasă la odihnit 15 minute. Se servește fierbinte, cu smântână după plac. Chiar și o ceapă roșie alături e minunată, dacă vă permite partenerul.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.

 

 


Publicitate

Postaţi un comentariu