Rețeta săptămânii: Chec de cafea
Ingrediente pentru chec:
– 175 gr. unt
– 175 gr. zahăr pudră
– 2 ouă
– 15 ml lichior de cafea
– 175 gr. făină
– 5 gr. praf de copt
– 45 ml cafea instant dizolvată în 15 ml apă fierbinte
Mod de preparare
- Cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetaţi o tavă de chec cu hârtie de copt.
- 2. Amestecaţi untul şi zahărul pudră până ce amestecul devine pufos. Bateţi ouăle, unul după altul, adăugând 15 gr. de faină dacă începe să se închege. Adăugaţi lichiorul de cafea.
- Adăugaţi făina rămasă şi praful de copt şi amestecaţi. Puneţi jumătate din umplutură într-un alt bol şi amestecaţi cafeaua.
- Turnaţi o lingură din fiecare umplutură (cea fără cafea şi cea care conţine cafea) în tavă, apoi repetaţi procesul cu umplutura rămasă pentru a crea două straturi. Agitaţi o dată tava pentru a distribui umplutura, apoi învârtiţi o furculiţă prin ea pentru a crea un efect de fâşii.
- Coaceţi timp de 45-50 de minute sau până ce o scobitoare iese curată din compoziţia propriu-zisă. Scoateţi checul şi lăsaţi-l să se răcească.