Rețeta săptămânii: Chec de cafea

Ingrediente pentru chec:

– 175 gr. unt

– 175 gr. zahăr pudră

– 2 ouă

– 15 ml lichior de cafea

– 175 gr. făină

– 5 gr. praf de copt

– 45 ml cafea instant dizolvată în 15 ml apă fierbinte

Mod de preparare

  1. Cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetaţi o tavă de chec cu hârtie de copt.
  2. 2. Amestecaţi untul şi zahărul pudră până ce amestecul devine pufos. Bateţi ouăle, unul după altul, adăugând 15 gr. de faină dacă începe să se închege. Adăugaţi lichiorul de cafea.
  3.  Adăugaţi făina rămasă şi praful de copt şi amestecaţi. Puneţi jumătate din umplutură într-un alt bol şi amestecaţi cafeaua.
  4.  Turnaţi o lingură din fiecare umplutură (cea fără cafea şi cea care conţine cafea) în tavă, apoi repetaţi procesul cu umplutura rămasă pentru a crea două straturi. Agitaţi o dată tava pentru a distribui umplutura, apoi învârtiţi o furculiţă prin ea pentru a crea un efect de fâşii.
  5.  Coaceţi timp de 45-50 de minute sau până ce o scobitoare iese curată din compoziţia propriu-zisă. Scoateţi checul şi lăsaţi-l să se răcească.

Publicitate

Postaţi un comentariu