Rețeta săptămânii: Budincă aperitiv cu ouă

Ingrediente pentru 5-8 persoane

– 5 ouă

– 300 ml smântână lichidă pentru gătit

– 5 felii de șuncă

-1 ardei, 1 ceapă verde, frunze de pătrunjel verde, sare, piper alb, puțin unt.

Prepararea: Se spală ardeiul, ceapa verde și frunzele de pătrunjel, se mărunțesc toate. Șunca se taie cubulețe mici. Ouăle se sparg într-un castron, se adaugă smântâna și se bat cu mixerul de mână. Se asezonează cu sare și piper și se adaugă restul ingredientelor, apoi se toarnă într-un vas termorezistent uns cu unt. Vasul se așază într-un vas mai mare în care se toarnă apă fierbinte, atât, cât să ajungă la nivelul 3/4 a vasului în care este compoziția. Se acoperă cu folie de aluminiu și se introduce în cuptor. Se coace cca. 30 minute la 175 grade. La sfârșitul coacerii compoziția se va închega,  iar după 3-4 ore în care se ține la rece, se va putea tăia. Se servește pe platouri cu alte aperitive.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.


Publicitate

Postaţi un comentariu