Reţeta de weekend: Aspic de roșii cu verdețuri

Ingrediente pentru 4 persoane:

-12 roșii de mărime medie

– 2 linguri zahăr, sare după gust

-12 grame gelatină

– 1 ceapă

– frunze de pătrunjel verde

– salvie și rozmarin proaspăt

Prepararea: Roșiile se curăță de coajă, se taie în bucăți mai mari și se pun într-un vas. Se adaugă ceapă și verdețurile mărunțite, zahărul,  sare după gust și se fierbe la foc moderat până ce se îngroașe. Se ia deoparte și se mixează cu un blender vertical, apoi se pasează prin sită. Gelatina se înmoaie în 50 ml apă, se încălzește până la dizolvare și se adaugă în pasta de roșii. Se amestecă și se toarnă în patru forme de budincă, clătite cu apă rece. Se pune la rece 4 ore. Înainte de servire formele se scufundă puțin în apă fierbinte, apoi cu o mișcare bruscă dar sigură se întorc pe farfurii. Se decorează cu verdețuri, se servesc aperitive de brânzeturi.

sectiune-gogosi-la-tigaie

Gogoşi pufoase în 15 minute

Ingrediente (8 bucăţi de cca 5 cm.)

  • 250 gr. făina
  • 4 gr. praf de copt
  • 20 ml. ulei floarea soarelu
  • 130 ml. lapte
  • 2 linguri rase zahăr fin
  • 1 plic zahăr vanilat
  • sare
  • nutella sau gem

Prepararea: Amestecăm faina, praful de copt şi sarea şi le cernem într-un vas. Adăugăm laptele rece, zahărul (se poate şi fără) zahărul vanilat şi uleiul şi frământam până când obţinem un aluat elastic. Pudrăm blatul de lucru cu puţină faină şi întindem aluatul într-o foaie rotundă de cca. 5 mm grosime. O tăiem cu o formă rotundă sau un pahar de 4-5 cm. Punem câte o linguriţă de nutella sau gem pe jumătate dintre cerculeţele decupate şi le acoperim cu cercurile rămase. Sigilăm foarte bine marginile. Punem o tigaie antiaderentă pe foc mic spre mediu şi când s-a încălzit, adaugam gogoşile.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.


Publicitate

Postaţi un comentariu