Plăcinte ardeleneşti cu brânză şi mărar

Ingrediente:

– 400ml apa caldă

– 1kg faină

– 2 plicuri de drojdie uscată

– 1 lingură rasă de zahăr

– 2 linguriţe de sare

– 4 linguri de ulei

– 200g brânză de burduf

– 2 legături de mărar

– ulei pentru prăjit

Prepararea:  Într-un vas mare, cu 100 ml de apă caldă, se amestecă 100 g de  făină, tot  zahărul și se formează o maia. Rămâne la crescut 30 de minute. Apoi se adaugă exact în ordine: restul de faină, sarea, restul de apă caldă (300 ml) şi uleiul. Nu se modifică ordinea fiindcă dacă se pune sarea prima, va intra în contact direct cu drojdia şi aluatul nu va mai creşte. Se amesteca bine până devine un aluat elastic, care stă o oră la crescut, de preferabil într-un loc călduros, cu un ştergar deasupra. Între timp se toacă mărarul şi se mărunţeşte brânza, apoi se amestecă la un loc. După ce a crescut aluatul, se ia din el cu mâna bucăţi ca nişte gogoşi care se întind puţin cu sucitorul, până ajung la grosimea de 3-5mm. Se adaugă 2 linguri de brânză cu mărar şi se împachetează. Se dă o formă pentru tigaie. Se pun plăcintele în ulei încins, nu în baie de ulei şi se intoarc de pe o parte pe alta până se rumenesc.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. RODICA says:

    IN FOTO APAR CA AR FI COAPTE FARA ULEI CUM TREBUIE CU ULEI PUTIN SAU FARA ULEI?

    MULTUMESC

  2. stefan says:

    la 1 kg de faina e prea putina apa

Postaţi un comentariu