Pască cu brânză fără aluat

Ingrediente:

– 100 ml. rom/whisky sau apă caldă pentru înmuiat stafidele
– 1 coajă rasă de lămâie, esență de vanilie sau zahăr vanilat
– 1 plic praf de copt
– 5 linguri de faină
– 8 linguri de zahăr
– 5 ouă
– 100 g stafide
– 600 g brânză de vaci

Mod de preparare:

Punem stafidele la înmuiat în puțin rom/whisky călduț sau apă caldă cât să le acopere. Alegem gălbenușurile de albușuri și amestecăm gălbenușurile cu brânza de vaci, zahărul, stafidele, coajă de lămâie, și vanilia. Amestecăm bine până se omogenizează compoziția. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt și un praf de sare. Amestecăm bine până nu mai avem cocoloașe de făină. Separat batem albușurile spumă cu un praf de sare. Amestecăm cu grijă și albușele în compoziție. Aceasta compoziție nu trebuie să fie foarte moale, dar totuși să curgă greu.

Ungem o tavă cu unt și o tapetăm cu făină sau griș. Turnăm compoziția și o băgăm în cuptorul încins la 180 grade (mediu) timp de 15 minute. Apoi micșorăm puțin temperatura și o mai lăsăm aproximativ 35-40 minute, până capătă o crustă aurie. Obligatoriu se va face testul cu scobitoarea. Pasca de Paște trebuie să se răcească încet înainte de a fi tăiată și servită, alături de un pahar de vin roșu.


Publicitate

Postaţi un comentariu