Parfé cu lămâie, zmeură şi afine

Ingrediente pentru 10-12 porţii:

– 900 g iaurt gras (10%)

– 300 g smântână grasă (30%)

– 400 ml smântână dulce pentru frişcă

– 300-350 g zahăr

– 1 lămâie

– 200 g zmeură

– 200 g afine

– 300 g biscuiţi cu ovăz.

Prepararea: Se amestecă iaurtul, smântâna şi zahărul până ce acesta din urmă se dizolvă. Se bate spumă smântâna dulce şi se amestecă cu restul ingredientelor. Crema obţinută se împarte în trei. La prima parte se adaugă zeama de lămâie strecurată, la a doua zmeura zdrobită, iar la a treia coacăzele puţin strivite cu furculiţa. Se tapetează o formă de chec sau de cozonac cu folie de plastic, şi se toarnă crema cu lămâie. Se presară jumătate din biscuiţii cu ovăz zdrobiţi (şi mai fin, şi cu bucăţele), se toarnă cu grijă crema cu zmeură, se pun restul biscuiţilor zdrobiţi şi se acoperă cu crema cu afine. Se acoperă cu folie şi se introduce la congelator pentru cca. 5-6 ore, sau peste noapte. La servire se scoate cu 5-10 minute mai devreme din congelator, după care se taie felii. Se serveşte cu fructe sau eventual frişcă.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.

 

 


Publicitate

Postaţi un comentariu