Pâine cu nucă și miere

Ingrediente:

– 250 g făină

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– 1/2 linguriță scorțișoară

– 1/2 linguriță amestec de condimente turtă dulce

– 2 linguri lapte

– 2 ouă (unul pentru uns)

– 1 linguriță esență de rom

– 100 g miere

– 60 g unt

– 120 g zahăr

– 120 g nucă mărunțită

– 1 linguriță coajă de lămâie mărunțită

– 1 linguriță coajă de portocală mărunțită

Prepararea: Făina se amestecă cu bicarbonatul de sodiu, cu scorțișoara și cu condimentele de turtă dulce.  Laptele se amestecă cu oul bătut și cu esența de rom. Mierea se încălzește cu untul și cu zahărul, apoi se lasă la răcit. Se amestecă compoziția de lapte cu compoziția de miere, apoi se toarnă peste făină. Se adaugă nuca, coaja de lămâie și de portocale și se amestecă toate. Se acoperă cu folie și se ține la rece 1 oră, după care se pune într-o formă de cozonac.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.


Publicitate

Postaţi un comentariu