Categoria: Food&Drink

Reţeta de weekend: Aspic de roșii cu verdețuri

Reţeta de weekend: Aspic de roșii cu verdețuri

Ingrediente pentru 4 persoane:

-12 roșii de mărime medie

– 2 linguri zahăr, sare după gust

-12 grame gelatină

– 1 ceapă

– frunze de pătrunjel verde

– salvie și rozmarin proaspăt

Prepararea: Roșiile se curăță de coajă, se taie în bucăți mai mari și se pun într-un vas.…

Citeste mai departe ›
Parfé cu lămâie,   zmeură şi afine

Parfé cu lămâie, zmeură şi afine

Ingrediente pentru 10-12 porţii:

– 900 g iaurt gras (10%)

– 300 g smântână grasă (30%)

– 400 ml smântână dulce pentru frişcă

– 300-350 g zahăr

– 1 lămâie

– 200 g zmeură

– 200 g afine

– 300 g biscuiţi cu ovăz.…

Citeste mai departe ›
Supă cremă de legume în dovlecei 

Supă cremă de legume în dovlecei 

Ingrediente pentru 4 persoane:  

– 2 dovlecei  de mărime medie

– 3 morcovi

– 1/2 țelină

– 1/2 gulie

– 1 praz mic

– 200 g cartofi

– supă de legume

– frunze de pătrunjel verde

– ulei, sare, piper.…

Citeste mai departe ›
Reţeta săptămânii: Tocăniţă de stavrid cu leuştean

Reţeta săptămânii: Tocăniţă de stavrid cu leuştean

Ingrediente pentru 4 persoane:

– 800 gr. stavrid

– 100 gr. cârnați picanți

– 1 ceapă, 1 ardei verde, 1 roșie, ulei

– 100 ml smântână pentru gătit

– leuștean, sare, boia iute, piper.…

Citeste mai departe ›
Musaca de vinete cu piept de pui

Musaca de vinete cu piept de pui

Ingrediente pentru 6 persoane:

– 600 g piept de pui

– 2 vinete mari

– 4 roșii

– 50 ml ulei de măsline

– sare, piper

Pentru sosul bechamel:

– 50 g unt

– 1, 5 linguri făină

– 400 ml lapte

– sare, nucșoară măcinată,

– 100 g brânză de capră

– busuioc proaspăt

– 5 căței usturoi

– sare, unt pentru uns tava.…

Citeste mai departe ›
Reţeta săptămânii: Tort de vară,   răcoritor de  lămâie

Reţeta săptămânii: Tort de vară, răcoritor de lămâie

Ingrediente pentru forma de 22 cm:

Pentru bază:

– 200 grame biscuiți cu tărâțe de ovăz (sau alt tip)

– 200 grame unt

Pentru cremă:

– 600 grame smântână

– 400 grame iaurt gras

– 200 grame zahăr

– coaja rasă de la o lămâie

– 4 linguri zeamă de lămâie

– 1 linguriță esență de vanilie

-10 grame gelatină

Pentru decorare:

– 1 lămâie, frunze de lămâiță

Prepararea: Biscuiții se zdrobesc sau se mărunțesc în blender, se amestecă cu untul moale, apoi se presează în forma te tort cu pereții detașabili.…

Citeste mai departe ›
Reţeta săptămânii: Înghețată de ciocolată cu caise

Reţeta săptămânii: Înghețată de ciocolată cu caise

Ingrediente pentru 8 persoane:

– 500 gr. caise

– 200 gr. ciocolată amăruie de calitate

– 250 ml. frișcă

– 100 ml. smântână (20-25 % grăsime)

– 50 gr. unt

– 250 gr.…

Citeste mai departe ›
Reţeta săptămânii: salam de biscuiţi

Reţeta săptămânii: salam de biscuiţi

Reţeta este foarte simplă şi la îndemâna oricui. Important este să alegem nişte biscuiţi cu o consistenţă mai dură, în genul biscuiţilor populari de pe vremuri care se mai vindeau vărsaţi.…

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Ruladă cu coacăze roşii

Rețeta săptămânii: Ruladă cu coacăze roşii

Ingrediente pentru blat:

– 6 ouă

– 180 g zahăr

– 180 g făină

– 4 linguri mac măcinat, câteva picături oţet

pentru cremă: 500 g brânză de vacă, 3 linguri smântână, 200 g zahăr, 2 ml esenţă de vanilie; 250 g coacăze roşii zahăr pudră.…

Citeste mai departe ›
Reţeta săptămânii: „Lucicoș” ardelenesc cu carne de gâscă

Reţeta săptămânii: „Lucicoș” ardelenesc cu carne de gâscă

Ingrediente pentru 4 persoane:

-1 gât și 1 aripă de gâscă

-1 căpățână varză de vară

-1 ardei, 1 ceapă

– 2 linguri făină

– 100 ml bulion

– 1 lingură untură de gâscă

– sare, piper, boia dulce

– 1 legătură mare cimbru și una de mărar proaspăt. 

Citeste mai departe ›
Tocană  de miel cu balmoș

Tocană de miel cu balmoș

Carnea se taie cubulețe se sărează și se piperează ușor apoi se prăjește în untură cu puțin ulei (de preferință presat la rece), pentru a nu altera izul cărnii. Se completează cu apă caldă.

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Plăcinta creață

Rețeta săptămânii: Plăcinta creață

Ingrediente:

-1 kg făină albă

– un ou

– puțină sare, apă rece.

Prepararea: Se face un aluat cu o consistență normală, pentru a putea fi modelat,   din făină, apă rece, un ou, puțină sare.…

Citeste mai departe ›