„Ouă” glasate

Ingrediente:

– 200 g stafide

– 200 g alune

– 50 g ciocolată amăruie

– 200 g ciocolată albă

– 50 g unt, 80 g zahăr pudră

– 1 lingură gem de caise, cca. 150 g biscuiți simpli,  1 linguriță esență de rom, 2 linguri ulei, ornamente de zahăr.

Prepararea: Stafidele se înmoaie în apă rece pentru 15 minute. Ciocolata amăruie se topește pe aburi, se adaugă untul și se omogenizează. Alunele se prăjesc în tigaie, se lasă să se răcească, după care se mărunțesc în aparatul de mărunțit. Se adaugă stafidele, se mixează și cu ele, apoi se toarnă crema de ciocolată, gemul de caise și se amestecă. Biscuiți se macină și se frământă cu compoziția de mai înainte. Se acoperă cu folie și se pune la rece pentru 30 minute, după care se întinde între două folii și se decupează cu formă de ou. Se înfige câte o scobitoare în fiecare „ou” și se pune din nou la rece. Se topește ciocolata albă pe aburi, se amestecă uleiul și se scufundă în ea „ouăle” cu ajutorul scobitorilor. Se ține deasupra vasului să se scurgă surplusul, după care se decorează imediat cu ornamente de zahăr. Când ciocolata s-a întărit, se scot scobitorile.

 

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.


Publicitate

Postaţi un comentariu