Mâncare de spanac

Mâncare de spanac

Ingrediente:

– 500 gr spanac

– 1 ceapă

– 50 ml ulei

– 30 ml bulion de roşii

– 3 roşii

– 3 căţei de usturoi, sare şi piper după gust.

Preparare:

Spanacul se curăţa , se spală în mai multe ape şi se pune la fiert 10 min în apă clocotită cu sare. După fierbere se scoate pe un blat din lemn şi se taie cu cuţitul. Între timp, se taie ceapă mărunt şi se pune la călit într-o cratiţă în care am încins uleiul. Când ceapă devine aurie se adăugă bulionul , usturoiul tocat şi se lasa cca 3-4 min să se călească. Se adăugă 50-100 ml zeama în care a fiert spanacul. Se adăugă spanacul tăiat, roşiile tăiate cubuleţe (curăţate de pieliță şi seminţe), sare şi piper după gust. Se lasă să fiarbă cca. 5-7 min la foc potrivit. Se serveşte cald.

Dovlecei pane

Ingrediente

– 2 dovlecei, – sare, piper

– 50 gr faina.
Compoziţia de pane:

– 3 ouă

– 100 ml apă

– 200 gr faină, ulei pentru prăjit, sare
Pentru sos:

– 5 căţei de usturoi

– 20 gr smântână grasă

– un castravete râs fin

– 30 ml apă minerală, sare

Preparare

Dovleceii se spală, se taie rondele şi se ţin cu sare, piper cca 1 oră. Se pregăteşte compoziţia de pane: într-un vas mixam ouăle, adăugăm apă, faină, sare, şi omogenizam . Sosul: într-un bol punem căţei de usturoi pisaţi, adăugăm un sfert de castravete ras fin, smântână, sare, apă minerală şi amestecăm bine. Dovleceii se scurg de zeamă obţinută, se tamponează pe un şervet astfel încât să îndepărtăm umiditatea, se trec prin faină, apoi prin compoziţia de pane şi se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. Se prăjesc bine pe ambele părţi. Se servesc calzi cu sos de usturoi.


Publicitate

Postaţi un comentariu