Îngheţată nutella cu stafide

Ingrediente:

– 350 g nutella

– 1 lingura rasă miere

– 25 g zahăr

– 10 g amidon de porumb

– 460 ml lapte

– 200 ml smântână neîndulcita pentru frişcă

– 100 g stafide

– 3 linguri coniac

Mod de preparare: Dizolvăm amidonul în lapte, adăugăm zahărul şi punem cratiţa pe foc mic . Din momentul în care începe să fiarbă, o mai lăsam pe foc 5 minute, timp în care vom amesteca încontinuu. Luăm cratiţa de pe foc şi adăugăm nutella şi mierea. Amestecăm bine până ce nutella este incorporata complet în crema de lapte. Lăsăm crema să se răcească complet. După ce s-a răcit, mixam frişcă parţial (până capătă o consitență cremoasă) şi o adăugăm peste nutella rece. Băgăm îngheţata de nutella la congelator şi după 40 minute o scoatem şi o amestecăm bine astfel încât să eliminăm cristalele de gheaţă formate. Tot acum adăugăm și 100 grame de stafide (ţinute înainte 15 minute în apă cu coniac, ulterior stoarse bine). O punem din nou la congelator unde o vom lăsa până se întăreşte bine.


Publicitate

Postaţi un comentariu