Cum să vopsim natural, oule de Paşti

Ingrediente:
– 12 ouă
– foi de ceapă roşie (cam de la 1 kg)
– 3 linguri oţet
– 1 linguriţa sare
– frunze pentru decorat (dacă dorim)
– ciorap nylon
– ață
Cum procedăm: Cojile de ceapă le punem în oală şi turnam aproximativ 1,5 litri de apă peste ele, adaugăm sarea şi oţetul şi punem la foc mic, trebuie să fiarbă timp de 20 minute. Între timp luam câte un ou şi aşezăm o frunză lipită cu fața de ou, fixând-o cu puţină apă. Aşezam oul în ciorap cu grijă, pentru an nu deranja frunza. Strângem ciorapul uşor îl răsucim şi îl legam cu aţa. Tăiem ciorapul pe lângă ou, şi continuăm cu celelalte ouă. Punem ouăle uşor în oală cu foile de ceapă. Lăsăm să fiarbă la foc mic timp de 20-30 minute, până când ne convine culoarea obţinută.

Scoatem apoi ouăle din apă, le lăsam să se răcească puţin pe şervet de hârtie. Se scoate ciorapul şi frunzele apoi se ung ouăle cu puţin ulei pentru luciu.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu