Cotlet umplut de Gherla

Ingrediente pentru 4 persoane:

-700 g cotlet fără os

-150 g ceafă afumată

– 1 lingură untură

– 1 ou sare, piper, frunze de pătrunjel

– 1 pumn ceapă măruntă.

Prepararea:  Cu un cuțit lung și ascuțit se decupează pe lungime mijlocul cotletului, lăsând o gaură. Carnea scoasă se macină împreună cu ceafa afumată.  Ceapa mărunțită se călește în puțină untură, se adaugă la cerne împreună cu oul și frunzele de pătrunjel mărunțite, se asezonează cu sare și piper, apoi se umple în golul din cotlet. Se unge carnea pe dinafară cu untură, se asezonează cu sare și piper, se așază în tavă și se pun lângă cepele curățate, tăiate în două. Se toarnă apă în tavă, se acoperă cu folie de aluminiu și se coace 50-60 minute în cuptorul fierbinte. În ultimele 15 minute se ia folia și se lasă să se rumenească. Se servește cu garnitură de cartofi natur.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.

Distribuie:

Postaţi un comentariu