Cheesecake cu cocos

Ingrediente (timp de preparare o oră):

– 200g de biscuiţi

– 150g de cocos mărunţit
– 85g de unt

– 800g de smântână

– 500g mascarpone
– 3 ouă

-150 g de făină 
– 2 lămâi
– 200 g de zahăr

– 100 g zahăr pudră

Preparare: Se pisează bine biscuiţii şi se amestecă cu untul moale. Se aşează într-o tavă rotundă apăsând uşor până ce se formează un blat neted. Se bagă tava la cuptorul încins (100 de grade C)  pentru 5 minute. Între timp amestecăm 500 g de smântână cu ouăle bătute, zahărul, mascarpone, făina (presărată mărunt) şi 75 g de cocos mărunţit.  Se amestecă până ce se omogenizează. Se toarnă amestecul în tavă peste blatul de biscuiţi. Se pune tava la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade C. Lăsăm prăjitura să se răcească peste noapte, de preferat la frigider.

 A doua zi, amestecă restul de smântână cu sucul de la lămâi, zahărul pudră şi restul de cocos mărunţit. Glazurăm prăjitura rece din frigider. 


Publicitate

Postaţi un comentariu