BUCĂTĂRIA ARDELEANĂ. Legume scăzute cu gomboţi de cartofi şi spanac

Pentru că postul  continuă, vă oferim o  rețetă  extrem de gustoasă și savuroasă din ingrediente simple în așteptarea sărbătorilor de iarnă.

Ingrediente pentru 6 persoane:

– 250 g conopidă congelată

– 250 g ciuperci (congelate)

– 1 conservă(400g) de fasole roșie,

– 1 ceapă

– 2-3 căței de usturoi

– 1 morcov, sare, piper, ulei

Pentru gomboți: 300 g cartofi,

– 100 g spanac congelat, 2-3 căței de usturoi,

– 2-3 linguri făină, sare, nucșoară,

– 1-2 linguri ulei.

Prepararea:

Ceapa și usturoiul mărunțite se călesc în ulei, se adaugă morcovul tăiat cubulețe și se mai călesc împreună 2-3 minute, apoi se toarnă puțină apă peste ele și se fierb înăbușit sub capac. Când morcovul este aproape fiert, se adaugă conopida și ciupercile (congelate), apoi după încă 4-5 minute de fierbere și conserva de fasole, scursă de lichid. Se asezonează cu sare și piper și se înăbușe până când scade toată zeama. Se ține la loc cald până la servire.

Pentru gomboți se fierb cartofii, se scurg, se pasează și se lasă puțin la răcit. Se trage usturoiul la tigaie în ulei, se adaugă spanacul decongelat și se înăbușe 1-2 minute. Când s-a răcit se adaugă la cartofi împreună cu făina, se asezonează cu sare și nucșoară și se amestecă. Cu mâna unsă cu ulei se formează gomboți, se pun în tavă pe hârtie de copt și se introduc în cuptorul fierbinte pentru 10-15 minute. Se servesc alături de mâncarea de legume. Pofta buna!

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

În revista „Bucătăria Ardelenească” găsiți multe alte rețete de post și nu numai. La revistă se pot face abonamente prin Poșta Română, cod catalog 19164. Poate fi procurată și de la la chioșcurile de difuzare a presei din țară.


Publicitate

Postaţi un comentariu