Brioșe-trandafir cu mere 

Ingrediente pentru 10 bucăți

Pentru aluat:

– 150 gr. făină

– 100 gr. unt

– 50 gr zahăr pudră

– sare, apă rece

Pentru umplutură:

– 2 mere

– 3-4 linguri zeamă de lămâie

– 50 gr. unt

– 4 linguri pesmet

– 2 linguri zahăr

– 1 linguriță scorțișoară

– gem de caise, zahăr pudră.

Prepararea: Se amestecă făina cu zahărul praf și cu sarea și se frământă cu apă rece, doar până ce aluatul se adună. Se modelează un bulgăre din aluat, se acoperă cu folie și se pune la rece 15 minute. Merele se taie în două, se taie cotorul și se feliază subțire. Se stropesc cu zeama de lămâie, se toarnă apă peste ele și se pun pentru 2, 5-3 minute în cuptorul cu microunde. Pesmetul se rumenește în unt,  când s-a răcit se amestecă cu zahărul și cu scorțișoara. Aluatul se întinde într-o foaie subțire de 2-3 mm, apoi se taie în fâșii de 5 cm lățime și 20 cm lungime. Se pun pe o planșetă de lemn și se introduc la rece(altfel se înmoaie repede). Se scot pe rând fâșiile, se ung cu gem, se pun pe o latură feliile de mere, se presară cu pesmet și se acoperă cu latura goală de aluat, apoi se rulează strâns și se așază în forme de brioșe. Se coc 15-20 minute la 180 grade. Se presară cu zahăr pudră.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română, cod catalog 19164. Poate fi procurată și de la la chioșcurile de difuzare a presei din țară.


Publicitate

Postaţi un comentariu