Brioşe cu legume

Ingrediente:

– 115 grame zahăr

– 1 linguriţă praf de copt

– 125 grame dovlecel

– 250 ml zer

– 6 linguri ulei de floarea-soarelui (şi încă puţin pentru uns formele de brioşe)

– 140 grame făină integrală

– 140 grame făină

– 2 ouă

– 125 grame morcovi

– 50 grame stafide

Preparare:

Încingi cuptorul, după care ungi cu puţin ulei formele speciale de brioşe. Cureţi dovlecelul, îl dai pe răzătoare şi îl laşi să se scurgă de zeamă. Cureţi apoi morcovul şi îl dai pe răzătoare.

Amesteci ambele feluri de făină, adaugi praful de copt şi le pui pe toate într-un bol mai înalt. Adaugi stafidele, dar şi zahărul. Pui într-un alt bol ouăle, după care adaugi zerul şi uleiul şi le baţi bine. Faci o adâncitură în mijlocul făinii şi torni combinaţia dintre ouă, zer şi ulei. Amesteci bine toate ingredientele.

Torni compoziţia în formele de brioşe astfel încât să fie pline pe trei sferturi (o să mai crească şi să nu dea afară din forme). Dai tava la cuptor pentru 20 de minute sau până se rumenesc frumos brioşele (sau trec testul scobitorii).

Laşi să se mai răcească 5 minute brioşele în forme după ce le scoţi din cuptor.

Poţi transforma uşor brioşele în brioşe cu ceapă verde şi brânză. Trebuie doar să înlocuieşti zahărul şi stafidele cu ceapă verde (2 fire tocate) şi cu 3 linguri de brânză rasă.


Publicitate

Postaţi un comentariu