Categoria: Food&Drink

Spaghete carbonara cu smântână

Spaghete carbonara cu smântână

Ingrediente: – 250 gr. spaghete – 100 gr. bacon – 200 gr. smântână – 50 gr. parmezan ras  – 2 […]

Citeste mai departe ›
Cheesecake cu cocos

Cheesecake cu cocos

Ingrediente (timp de preparare o oră): – 200g de biscuiţi – 150g de cocos mărunţit – 85g de unt – […]

Citeste mai departe ›

Dovlecei  chips

Dovlecei  chips

Ingrediente: – dovlecei tăiaţi felii, nu foarte subţiri – un ou bătut plus 1 lingură de lapte sau smântână dulce […]

Citeste mai departe ›
Granita de pepene roşu

Granita de pepene roşu

Ingrediente: -1 lingură suc de lime -100 gr. zahăr -1kg. pepene roşu curăţat de seminţe Metoda de preparare: Pasează toate […]

Citeste mai departe ›
Spanac cu usturoi și lapte

Spanac cu usturoi și lapte

Ingrediente: – 500 de grame de spanac proaspăt, sau 250-300 de grame de spanac congelat – 250-300 ml. lapte – […]

Citeste mai departe ›

Brioşe cu legume

Brioşe cu legume

Ingrediente: – 115 grame zahăr – 1 linguriţă praf de copt – 125 grame dovlecel – 250 ml zer – […]

Citeste mai departe ›
Muffins cu ciocolată

Muffins cu ciocolată

 Ingrediente pt 15 muffins: – 300 g făină – 1/2 plic praf de copt – 40 g cacao – 200 […]

Citeste mai departe ›
Îngheţată nutella cu stafide

Îngheţată nutella cu stafide

Ingrediente: – 350 g nutella – 1 lingura rasă miere – 25 g zahăr – 10 g amidon de porumb – […]

Citeste mai departe ›

Mâncare de spanac

Mâncare de spanac

Mâncare de spanac Ingrediente: – 500 gr spanac – 1 ceapă – 50 ml ulei – 30 ml bulion de […]

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Scovergi

Rețeta săptămânii: Scovergi

Ingrediente (8 scovergi): – 500 g făină – 300 ml lapte – 20 g zahăr – 20 g drojdie proaspătă/5 […]

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Chec de cafea

Rețeta săptămânii: Chec de cafea

Ingrediente pentru chec: – 175 gr. unt – 175 gr. zahăr pudră – 2 ouă – 15 ml lichior de […]

Citeste mai departe ›

Pască cu brânză fără aluat

Pască cu brânză fără aluat

Ingrediente: – 100 ml. rom/whisky sau apă caldă pentru înmuiat stafidele – 1 coajă rasă de lămâie, esență de vanilie […]

Citeste mai departe ›
Cum să vopsim natural, oule de Paşti

Cum să vopsim natural, oule de Paşti

Ingrediente: – 12 ouă – foi de ceapă roşie (cam de la 1 kg) – 3 linguri oţet – 1 […]

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Clătite americane

Rețeta săptămânii: Clătite americane

Ingrediente (pentru 12 clătite): – 250 ml de lapte – 125 grame de făină – 1 ou – 3 linguri […]

Citeste mai departe ›

Sărățele cu brânză și chimen

Sărățele cu brânză și chimen

Ingrediente pentru 4 tăvi: – 500 grame făină – 250 grame unt cu 82% grăsime – 100 de grame brânză […]

Citeste mai departe ›
Ciorbă de fasole cu tarhon (de post)

Ciorbă de fasole cu tarhon (de post)

Ingrediente pentru 4 persoane: – 200 g fasole uscată – 1 ceapă – 1 morcov – 1/2 țelină – 1 […]

Citeste mai departe ›
Plăcinte ardeleneşti cu brânză şi mărar

Plăcinte ardeleneşti cu brânză şi mărar

Ingrediente: – 400ml apa caldă – 1kg faină – 2 plicuri de drojdie uscată – 1 lingură rasă de zahăr […]

Citeste mai departe ›

Gogoși cu dulceață

Gogoși cu dulceață

Ingrediente:  – 600 g făină – 350 ml lapte – 4 gălbenușuri – 30 g drojdie proaspătă – 70 g […]

Citeste mai departe ›
Bucte aromată cu pere

Bucte aromată cu pere

Ingrediente: – 320 g făină – 1 ou – 2 gălbenușuri – 100 ml lapte – 80 g zahăr – […]

Citeste mai departe ›
Tort cu ciocolată și portocală confiată

Tort cu ciocolată și portocală confiată

Ingrediente pentru blat: – 250 g făină – 5 ouă – 250 gr. unt moale – 300 gr. zahăr brun […]

Citeste mai departe ›