Categoria: Food&Drink

Bucte aromată cu pere

Bucte aromată cu pere

Ingrediente: – 320 g făină – 1 ou – 2 gălbenușuri – 100 ml lapte – 80 g zahăr – […]

Citeste mai departe ›
Tort cu ciocolată și portocală confiată

Tort cu ciocolată și portocală confiată

Ingrediente pentru blat: – 250 g făină – 5 ouă – 250 gr. unt moale – 300 gr. zahăr brun […]

Citeste mai departe ›

Rețeta săptămânii: Cornulețele bunicii

Rețeta săptămânii: Cornulețele bunicii

Ingrediente pentru cca. 72 bucăți:  – 500 g făină – 200 g untură – 100 g zahăr pudră – 1 […]

Citeste mai departe ›
Supă de carne de porc

Supă de carne de porc

Ingrediente pentru 4 persoane:  – 800 gr. oase proaspete de porc – 3 morcovi – 2 rădăcini de pătrunjel, 100 […]

Citeste mai departe ›
Cremă de zahăr ars cu mere

Cremă de zahăr ars cu mere

– 1 litru de lapte – 8 ouă – 10 linguri de zahăr – 2 sau 3 mere – esenţă […]

Citeste mai departe ›

Cotlet umplut de Gherla

Cotlet umplut de Gherla

Ingrediente pentru 4 persoane: -700 g cotlet fără os -150 g ceafă afumată – 1 lingură untură – 1 ou […]

Citeste mai departe ›
Cotlet de porc cu portocale și legume

Cotlet de porc cu portocale și legume

Cotlet de porc cu portocale și legume Ingrediente pentru 4 persoane: – 4 felii cotlet cu os – 2 portocale […]

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Prăjitura Opera

Rețeta săptămânii: Prăjitura Opera

Ingrediente:  pentru foi:  – 4 albușuri – 50 g zahăr, 150 g zahăr pudră, un praf de sare – 4 […]

Citeste mai departe ›

Reţeta de weekend: Ciorbă de varză (de post)

Reţeta de weekend: Ciorbă de varză (de post)

Ingrediente: – 1 varză de mărime medie – 1 ceapă mare – 3 morcovi – 1 felie groasă ţelină – 1 […]

Citeste mai departe ›
Tocaniță ardelenească cu mămăliguță

Tocaniță ardelenească cu mămăliguță

Ingrediente pentru 4 porții: – 400 – 500 gr. carne de porc – 1 ardei roșu – 3 cepe – […]

Citeste mai departe ›
Brioșe-trandafir cu mere 

Brioșe-trandafir cu mere 

Ingrediente pentru 10 bucăți Pentru aluat: – 150 gr. făină – 100 gr. unt – 50 gr zahăr pudră – […]

Citeste mai departe ›

Supă de pui cu varză de Bruxelles

Supă de pui cu varză de Bruxelles

Ingrediente pentru 4 persoane: – spatele, spinarea şi aripioarele unui pui – 3 morcovi – 1-2 rădăcini de pătrunjel – […]

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Langoș cu ciuperci

Rețeta săptămânii: Langoș cu ciuperci

Ingrediente pentru 8-10 bucăți: – 400 gr. făină – 200 gr. cartofi fierți – 250 ml lapte – 25 gr. […]

Citeste mai departe ›
Reţeta de weekend: Tartă cu struguri

Reţeta de weekend: Tartă cu struguri

Ingrediente pentru aluat: – 125 g făină – 125 g unt – 50 gr. zahăr pudră – 50 gr. amidon […]

Citeste mai departe ›

Reţeta de wekend: Must cu hrean

Reţeta de wekend: Must cu hrean

Ingrediente: – 50 litri must – 1 kg hrean curățat și dat pe răzătoare Prepararea: Se culeg strugurii și se […]

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Pâine de casă cu nuci

Rețeta săptămânii: Pâine de casă cu nuci

Ingrediente: – 400 g făină neagră – 100 g făină albă – 270-300 ml apă călduță – 20 g drojdie […]

Citeste mai departe ›
Reţeta săptămânii: Cotlet secuiesc

Reţeta săptămânii: Cotlet secuiesc

Ingrediente pentru 4 persoane: – 8 felii cotlet de porc – 1 căpățână varză mai mică – 3-4 roșii decojite […]

Citeste mai departe ›

Reţeta săptămânii: Piroşte

Reţeta săptămânii: Piroşte

Ingrediente – 500 g făină albă – 1 linguriţă de sare – ½ cană de apă – 200 g brânză […]

Citeste mai departe ›
Reţeta de weekend: Aspic de roșii cu verdețuri

Reţeta de weekend: Aspic de roșii cu verdețuri

Ingrediente pentru 4 persoane: -12 roșii de mărime medie – 2 linguri zahăr, sare după gust -12 grame gelatină – […]

Citeste mai departe ›
Parfé cu lămâie,   zmeură şi afine

Parfé cu lămâie, zmeură şi afine

Ingrediente pentru 10-12 porţii: – 900 g iaurt gras (10%) – 300 g smântână grasă (30%) – 400 ml smântână […]

Citeste mai departe ›