Categoria: Food&Drink

Pască cu brânză fără aluat

Pască cu brânză fără aluat

Ingrediente: – 100 ml. rom/whisky sau apă caldă pentru înmuiat stafidele – 1 coajă rasă de lămâie, esență de vanilie […]

Citeste mai departe ›
Cum să vopsim natural, oule de Paşti

Cum să vopsim natural, oule de Paşti

Ingrediente: – 12 ouă – foi de ceapă roşie (cam de la 1 kg) – 3 linguri oţet – 1 […]

Citeste mai departe ›

Rețeta săptămânii: Clătite americane

Rețeta săptămânii: Clătite americane

Ingrediente (pentru 12 clătite): – 250 ml de lapte – 125 grame de făină – 1 ou – 3 linguri […]

Citeste mai departe ›
Sărățele cu brânză și chimen

Sărățele cu brânză și chimen

Ingrediente pentru 4 tăvi: – 500 grame făină – 250 grame unt cu 82% grăsime – 100 de grame brânză […]

Citeste mai departe ›
Ciorbă de fasole cu tarhon (de post)

Ciorbă de fasole cu tarhon (de post)

Ingrediente pentru 4 persoane: – 200 g fasole uscată – 1 ceapă – 1 morcov – 1/2 țelină – 1 […]

Citeste mai departe ›

Plăcinte ardeleneşti cu brânză şi mărar

Plăcinte ardeleneşti cu brânză şi mărar

Ingrediente: – 400ml apa caldă – 1kg faină – 2 plicuri de drojdie uscată – 1 lingură rasă de zahăr […]

Citeste mai departe ›
Gogoși cu dulceață

Gogoși cu dulceață

Ingrediente:  – 600 g făină – 350 ml lapte – 4 gălbenușuri – 30 g drojdie proaspătă – 70 g […]

Citeste mai departe ›
Bucte aromată cu pere

Bucte aromată cu pere

Ingrediente: – 320 g făină – 1 ou – 2 gălbenușuri – 100 ml lapte – 80 g zahăr – […]

Citeste mai departe ›

Tort cu ciocolată și portocală confiată

Tort cu ciocolată și portocală confiată

Ingrediente pentru blat: – 250 g făină – 5 ouă – 250 gr. unt moale – 300 gr. zahăr brun […]

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Cornulețele bunicii

Rețeta săptămânii: Cornulețele bunicii

Ingrediente pentru cca. 72 bucăți:  – 500 g făină – 200 g untură – 100 g zahăr pudră – 1 […]

Citeste mai departe ›
Supă de carne de porc

Supă de carne de porc

Ingrediente pentru 4 persoane:  – 800 gr. oase proaspete de porc – 3 morcovi – 2 rădăcini de pătrunjel, 100 […]

Citeste mai departe ›

Cremă de zahăr ars cu mere

Cremă de zahăr ars cu mere

– 1 litru de lapte – 8 ouă – 10 linguri de zahăr – 2 sau 3 mere – esenţă […]

Citeste mai departe ›
Cotlet umplut de Gherla

Cotlet umplut de Gherla

Ingrediente pentru 4 persoane: -700 g cotlet fără os -150 g ceafă afumată – 1 lingură untură – 1 ou […]

Citeste mai departe ›
Cotlet de porc cu portocale și legume

Cotlet de porc cu portocale și legume

Cotlet de porc cu portocale și legume Ingrediente pentru 4 persoane: – 4 felii cotlet cu os – 2 portocale […]

Citeste mai departe ›

Rețeta săptămânii: Prăjitura Opera

Rețeta săptămânii: Prăjitura Opera

Ingrediente:  pentru foi:  – 4 albușuri – 50 g zahăr, 150 g zahăr pudră, un praf de sare – 4 […]

Citeste mai departe ›
Reţeta de weekend: Ciorbă de varză (de post)

Reţeta de weekend: Ciorbă de varză (de post)

Ingrediente: – 1 varză de mărime medie – 1 ceapă mare – 3 morcovi – 1 felie groasă ţelină – 1 […]

Citeste mai departe ›
Tocaniță ardelenească cu mămăliguță

Tocaniță ardelenească cu mămăliguță

Ingrediente pentru 4 porții: – 400 – 500 gr. carne de porc – 1 ardei roșu – 3 cepe – […]

Citeste mai departe ›

Brioșe-trandafir cu mere 

Brioșe-trandafir cu mere 

Ingrediente pentru 10 bucăți Pentru aluat: – 150 gr. făină – 100 gr. unt – 50 gr zahăr pudră – […]

Citeste mai departe ›
Supă de pui cu varză de Bruxelles

Supă de pui cu varză de Bruxelles

Ingrediente pentru 4 persoane: – spatele, spinarea şi aripioarele unui pui – 3 morcovi – 1-2 rădăcini de pătrunjel – […]

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Langoș cu ciuperci

Rețeta săptămânii: Langoș cu ciuperci

Ingrediente pentru 8-10 bucăți: – 400 gr. făină – 200 gr. cartofi fierți – 250 ml lapte – 25 gr. […]

Citeste mai departe ›