Categoria: Food&Drink

Îngheţată nutella cu stafide

Îngheţată nutella cu stafide

Ingrediente: – 350 g nutella – 1 lingura rasă miere – 25 g zahăr – 10 g amidon de porumb – […]

Citeste mai departe ›
Mâncare de spanac

Mâncare de spanac

Mâncare de spanac Ingrediente: – 500 gr spanac – 1 ceapă – 50 ml ulei – 30 ml bulion de […]

Citeste mai departe ›

Rețeta săptămânii: Scovergi

Rețeta săptămânii: Scovergi

Ingrediente (8 scovergi): – 500 g făină – 300 ml lapte – 20 g zahăr – 20 g drojdie proaspătă/5 […]

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Chec de cafea

Rețeta săptămânii: Chec de cafea

Ingrediente pentru chec: – 175 gr. unt – 175 gr. zahăr pudră – 2 ouă – 15 ml lichior de […]

Citeste mai departe ›
Pască cu brânză fără aluat

Pască cu brânză fără aluat

Ingrediente: – 100 ml. rom/whisky sau apă caldă pentru înmuiat stafidele – 1 coajă rasă de lămâie, esență de vanilie […]

Citeste mai departe ›

Cum să vopsim natural, oule de Paşti

Cum să vopsim natural, oule de Paşti

Ingrediente: – 12 ouă – foi de ceapă roşie (cam de la 1 kg) – 3 linguri oţet – 1 […]

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Clătite americane

Rețeta săptămânii: Clătite americane

Ingrediente (pentru 12 clătite): – 250 ml de lapte – 125 grame de făină – 1 ou – 3 linguri […]

Citeste mai departe ›
Sărățele cu brânză și chimen

Sărățele cu brânză și chimen

Ingrediente pentru 4 tăvi: – 500 grame făină – 250 grame unt cu 82% grăsime – 100 de grame brânză […]

Citeste mai departe ›

Ciorbă de fasole cu tarhon (de post)

Ciorbă de fasole cu tarhon (de post)

Ingrediente pentru 4 persoane: – 200 g fasole uscată – 1 ceapă – 1 morcov – 1/2 țelină – 1 […]

Citeste mai departe ›
Plăcinte ardeleneşti cu brânză şi mărar

Plăcinte ardeleneşti cu brânză şi mărar

Ingrediente: – 400ml apa caldă – 1kg faină – 2 plicuri de drojdie uscată – 1 lingură rasă de zahăr […]

Citeste mai departe ›
Gogoși cu dulceață

Gogoși cu dulceață

Ingrediente:  – 600 g făină – 350 ml lapte – 4 gălbenușuri – 30 g drojdie proaspătă – 70 g […]

Citeste mai departe ›

Bucte aromată cu pere

Bucte aromată cu pere

Ingrediente: – 320 g făină – 1 ou – 2 gălbenușuri – 100 ml lapte – 80 g zahăr – […]

Citeste mai departe ›
Tort cu ciocolată și portocală confiată

Tort cu ciocolată și portocală confiată

Ingrediente pentru blat: – 250 g făină – 5 ouă – 250 gr. unt moale – 300 gr. zahăr brun […]

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Cornulețele bunicii

Rețeta săptămânii: Cornulețele bunicii

Ingrediente pentru cca. 72 bucăți:  – 500 g făină – 200 g untură – 100 g zahăr pudră – 1 […]

Citeste mai departe ›

Supă de carne de porc

Supă de carne de porc

Ingrediente pentru 4 persoane:  – 800 gr. oase proaspete de porc – 3 morcovi – 2 rădăcini de pătrunjel, 100 […]

Citeste mai departe ›
Cremă de zahăr ars cu mere

Cremă de zahăr ars cu mere

– 1 litru de lapte – 8 ouă – 10 linguri de zahăr – 2 sau 3 mere – esenţă […]

Citeste mai departe ›
Cotlet umplut de Gherla

Cotlet umplut de Gherla

Ingrediente pentru 4 persoane: -700 g cotlet fără os -150 g ceafă afumată – 1 lingură untură – 1 ou […]

Citeste mai departe ›

Cotlet de porc cu portocale și legume

Cotlet de porc cu portocale și legume

Cotlet de porc cu portocale și legume Ingrediente pentru 4 persoane: – 4 felii cotlet cu os – 2 portocale […]

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Prăjitura Opera

Rețeta săptămânii: Prăjitura Opera

Ingrediente:  pentru foi:  – 4 albușuri – 50 g zahăr, 150 g zahăr pudră, un praf de sare – 4 […]

Citeste mai departe ›
Reţeta de weekend: Ciorbă de varză (de post)

Reţeta de weekend: Ciorbă de varză (de post)

Ingrediente: – 1 varză de mărime medie – 1 ceapă mare – 3 morcovi – 1 felie groasă ţelină – 1 […]

Citeste mai departe ›