Un nou tip de centrală termică își face intrarea în piață

Pe piața energiei termice își fac ușor intrarea centralele  cu condensare. Centralele termice cu tehnica condensării sunt mai eficiente pentru că ele valorifică nu numai energia eliberată la ardere, ci şi căldura suplimentară obţinută prin condensarea vaporilor de apă conţinuţi de gazele arse. În timpul arderii, hidrogenul din gaze se combină cu oxigenul din aer, formând vaporii de apă (această energie termică e pierdută în cazul instalaţiilor obişnuite de încălzire, la care vaporii sunt eliminaţi prin coşul de fum).

Spre deosebire de celelalte instalaţii, centralele cu condensare folosesc şi această energie, dirijând vaporii de apă în echipament, îi condensează şi transferă căldura în circuitul de încălzire (la robineţi şi calorifere). Acest proces este facilitat de schimbătorul de căldură economic al centralei pe gaz cu condensare. Instalarea acestuia este condiţionată de existenţa unui coş de fum rezistent la umiditate sau a unor accesorii speciale pentru gaze arse

Aceste tipuri de centrale fac în prezent și obiectul unor oferte relativ noi pentru piața din România. Asemănător cu situația în care achiziționați un abonament de telefonie mobilă și primiți un telefon, după care plătiți lunar, pentru o anumită perioadă, un abonament, și în acest caz este posibilă achiziționarea unei centrale termice, iar metodele de plată sunt, în cazul ofertei E.ON Life două la număr: abonament lunar al cărui preț începe de la 58 de lei lună, pe o perioadă contractuală de șapte ani sau plata integrală a instalație și un abonament lunar de 40 de lei. Potrivit informațiilor furnizate de către E.ON, prețul este variabil în funcţie de evoluţia pieţei de gaze naturale.

Pachetul E. ON Life include astfel centrala termică cu condensare, pentru care este asigurată instalarea centralei termice (demontare centrală veche, piese şi manoperă) și autorizaţie funcţionare & P.I.F, asistenţă tehnică în regim non-stop şi intervenţii de urgenţă la instalaţia termică şi electrică, trei intervenţii/an, fiecare în cuantum maxim de 200 lei, verificări tehnice periodice (VTP) la centrala termică, la fiecare 2 ani, verificări/revizii tehnice la instalaţia de utilizare a gazelor naturale, la 2/10 ani, dar și Consultanţă de specialitate şi vizita unui expert pentru alegerea produsului potrivit nevoilor tale.

„În comparaţie cu aparatele de încălzire convenţionale, centralele termice cu condensare utilizează energia termică pe care o conțin gazele de ardere, fapt ce conduce la o eficiență energetică ridicată. Altfel spus, poți beneficia de economii de până la 25% datorită consumului mai scăzut. Pe toată durata contractului îţi asigurăm siguranța căminului tău și confortul de care ai nevoie, prin mentenanță, verificări și revizii tehnice la centrala termică, toate efectuate la timp, fără eforturi suplimentare din partea ta”, explică E.ON.

Postaţi un comentariu