TIFF Lounge 2014 Actrița Anamaria Marinca, alături de Brad Pitt în filmul „Fury”

Foto: Cristina Beligăr

Actorul Vlad Ivanov, protagonist în producția „Snowpiercer” și Anamaria Marinca, interpreta Rosei Dasque din thriller-ul SF „Europa Report”, au răspuns întrebărilor spectatorilor veniți să îi cunoască în spațiul TIFF Lounge din Piața Unirii Open Air.

Cei doi actori s-au mai întâlnit pe marele ecran în filmul “4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” de Cristian Mungiu, unde au interpretat rolurile Otiliei și a domnului Bebe. Producția a fost recompensată cu premiul Palme d’Or la a 60-a ediție a Festivalului de la Cannes din 2007 și un Premiu FIPRESCI, acordat în cadrul aceleiași ediții a festivalului.

Anamaria Marinca și Vlad Ivanov se numără printre puținii actori români care au ajuns în elita mondială a cinematografiei făcând parte din distribuțiile unor filme în care i-au avut în calitate de colegi de platou pe Brad Pitt, Shia LaBeouf, Chris Evans, Tilda Swinton sau Ed Harris.

În „Europa Report”, personajul Anamariei Marinca ia parte la o misiune de cercetare care se îndreaptă spre Europa, una din lunile lui Jupiter, pentru a investiga posibilitatea existenţei vieţii extraterestre în sistemul solar. „Pentru acest rol am învățat cum se conduce o navă spațială, care sunt comenzile pentru decolare, pentru aterizare. Textul a fost foarte complicat mai ales pentru că nu aveam pregătire tehnică în acest domeniu”, a precizat Anamaria Marinca.

Foto: www.collider.com

Foto: www.collider.com

La rândul său, Vlad Ivanov a avut în filmul „Snowpiercer” un rol în care nu a ezitat să își realizeze singur cascadoriile și, ca urmare, a fost foarte provocator din punct de vedere fizic. „A fost un film foarte ambițios, regizat de Joon-ho Bong, care a costat în jur de 25 de milioane de euro. Toată acțiunea filmului se petrece într-un tren unde fiecare vagon reprezintă câte o clasă socială. Am fost fericit să lucrez cu actori mari de la Hollywood care mi-au demonstrat că valoare conține și mult bun simț. În film joc alături de Tilda Swinton, Ed Harris, John Hurt, Chris Evans”, a declarat la Cluj, Vlad Ivanov. În prezent, actorul este implicat într-un proiect la Teatrul Bulandra din București și într-un film produs de Ada Solomon. De asemenea, este implicat într-un film regizat de Maren Ade, câștigătoare a Ursului de Argint la Berlin în anul 2009 cu filmul „Alle Anderen”.

Foto: www. moviestillsdb.com

Foto: www. moviestillsdb.com

În privința regizorilor cu care și-ar dori să lucreze, Anamaria Marinca a ținut să precizeze că nu l-ar refuza niciodată pe Paul Thomas Anderson, pe Cristian Mungiu sau David Ayer. „Toți trei pe care i-am menționat sunt autori de film, nu doar regizori. Prefer să lucrez cu oameni care generează proiecte”, a spus actrița. „Sunt atrasă foarte mult de metafora unui scenariu și mai puțin de importanța rolului. Am refuzat destule roluri care mi s-au propus. Televiziunea a devenit foarte importantă. Înainte exista o diferență mare între un actor de teatru, un actor de film sau televiziune. Acum, multe vedete de televiziune, mă refer în America, migrează spre cinema. Dacă ar trebui să spun Da unui serial care mă obligă la un contract de șase ani, sau să aleg proiecte care mă interesează din punct de vedere artistic, este foarte greu de hotărât”, a mărturisit Anamaria Marinca. Actrița s-a declarat o admiratoare a filmului românesc, precizând că atunci când se află la Londra nu pierde ocazia de a viziona filmele românești proiectate acolo, unul dintre favoritele sale fiind „Poziția copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer.

Anamaria Marinca a încheiat iarna trecută filmările la producția „Fury”, regizată de David Ayer, cu Shia LaBeouf și Brad Pitt în distribuție. În prezent actrița filmează la Bruxelles un film de televiziune în opt părți și ar urma să facă parte din distribuția unei producții independente în toamna acestui an. „În Fury este vorba despre echipajul unui tanc, în ultimele săptămâni ale celui de-al doilea Război Mondial. Eu joc rolul unei nemțoaice”, a dezvăluit Anamaria Marinca. Filmul ar urma să aibă premiera în România, în noiembrie 2014.

fury9132013

Ca parte a secțiunii „Umbre”, filmul „Misiunea Europa/Europa Report” poate fi vizionat vineri, 6 iunie, de la ora 16.00 la Casa de Cultură a Studenților sau sâmbătă, 7 iunie, la Cinema Mărăști. „Snowpiercer/Expresul zăpezii”, va fi proiectat sâmbătă, de la ora 21.45 în Piața Unirii.

Postaţi un comentariu