Stadion de lux la Jucu

Actualul stadion va fi înlocuit de unul ultramodern/ Foto: Dan Bodea

Comuna Jucu este una dintre cele mai bogate comune din județul Cluj, iar acest lucru nu avea cum să nu se vadă și în ceea ce privește sportul local. Primarul comunei, Dorel Pojar, este fratele fostului fotbalist al Universității Cluj, Cristian Pojar. Fan declarat al sportului rege, primarul din Jucu are planuri mari. Vrea să-și vadă echipa promovată în Liga a II-a. Și cum o promovare ar aduce și un plus de imagine localității pe care o conduce, Dorel Pojar vrea să construiască un stadion nou în comună, care să se ridice la standardele Ligii I.

[do_widget „Easy Related Posts” ]

Stadion modern şi minihotel

Comuna Jucu are deja o arenă sportivă pe care echipa locală, Unirea, îşi dispută meciurile din Liga a III-a, însă Dorel Pojar a demarat lucrările de construcţie a unei arene noi, ultra moderne, încă în urmă cu trei ani. Stadionul de aproximativ 5.000 de locuri ar fi trebuit să fie gata, dar construcția nu a mai fost finalizată din cauză că una dintre firmele care urma să ridice partea de clădiri (tribune şi minihotel) a dat faliment. Acest lucru nu l-a dezarmat pe ambiţiosul primar din Jucu. „Sunt puţin întârziate lucrările e drept, dar vom organiza o nouă licitaţie la începutul acestui an şi lucrurile vor reintra în normal”, a dat asigurări Dorel Pojar. Pe lângă arena cea nouă, în cadrul complexului sportiv va mai fi construit un minihotel în care va fi cantonată echipa înaintea meciurilor oficiale. Noul stadion va avea saună și chiar un bazin de recuperare.

„Stadionul va fi finalizat în două etape. Aşa cum am mai spus, într-o prima etapă arena va avea o tribună cu 1.500 de locuri. În paralel cu construcţia stadionului vor fi instalate şi nocturna şi o tabelă video de ultimă generaţie. Tribuna va găzdui patru vestiare, o sală de forță, saună și bazin de recuperare. În cea de a doua etapă arena urmează să ajungă la o capacitate de 4.700 de locuri, toate pe scaune. Printre alte facilităţi pe care le va avea stadionul sunt şi o sală VIP şi un sector pentru ziariști”, a mai spus primarul care e convins că stadionul cel nou va putea găzdui fără probleme meciuri din prima ligă. Anul acesta, din bugetul primăriei, nu mai puţin de două milioane de lei vor fi alocaţi continuării construcţiei al cărei termen de finalizare este anul 2017. Echipa locală, Unirea Jucu, evoluează în acest moment în Liga a III-a, dar are ca obiectiv accederea în eşalonul secund. Formaţia din Jucu este antrenată de fostul fotbalist al Universității Cluj, Gică Barbu şi a terminat prima parte a campionatului la doar trei puncte în urma liderului din seria a V-a, Avântul Reghin.

 Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Teren de golf? Doar pe hârtie

Odată cu începerea producţiei la fosta hală a companiei Nokia, în comuna Jucu a început să se vorbească tot mai mult despre viitoarele proiecte, între care și amenajarea unui teren de golf. Între timp însă, finlandezii au plecat iar terenul de golf a rămas doar printre promisiunile nordicilor. Fabrici noi au mai apărut în comuna clujeană, ba chiar și locuinţe pentru angajaţi și spaţii de agrement, numai proiectul terenului de golf nu s-a mai materializat niciodată. „Au fost niște discuții, demult, prin 2008, dar nu s-a mai făcut nimic. Era vorba să vină niște investitori să amenajeze terenul de golf, dar după ce au plecat cei de la Nokia totul a rămas doar pe hârtie”, a explicat primarul Dorel Pojar.

Planuri de amenajare de terenuri de golf pe zeci de hectare au existat încă din 2007, dar rămas la stadiul de intenţie. În acea perioadă s-au vehiculat mai multe localităţi ca posibile locaţii: Câmpeneşti, Chinteni, Jucu sau Floreşti. În vara anului 2008, pe lângă terenul de la Jucu, un alt teren de golf ar fi trebuit să fie amenajat în Cluj-Napoca, de către mai mulți investitori italieni. Investiţia presupunea şi un club house, restaurant, bar şi cafenea. Din cauza crizei financiare însă, planurile au fost puse în aşteptare, atât la Jucu, cât și în Cluj-Napoca.

Postaţi un comentariu