Prima promoţie de absolvenţi la Liceul Internaţional Cambridge Transylvania College

14 dintre cei 100 de liceeni care studiază la Transylvania College sunt primii absolvenți ai Liceului Internațional Cambridbe din Cluj-Napoca. Este prima promoție de absolvenți pentru Transylvania College.

Cariera voastră de elev se încheie aici şi este momentul să vă gândiţi cine vreţi să fiţi; nu ‘ce’ vreţi să deveniţi, ci mai degrabă ce fel de persoane vreţi să fiţi. Trebuie să fiţi pregătiţi să acceptaţi provocările şi să vă mobilizaţi să le faceţi faţă, iar în acelaşi timp să recunoaşteţi oportunităţile care vă ies în cale şi să îndrăzniţi să le valorificaţi. Aveţi încredere în voi şi trăiţi-vă viaţa fără să vă fie teamă de eşec, învăţând totodată din greşelile altora, pentru a nu face aceleaşi greşeli voi înşivă. Munciţi cu seriozitate, pentru că doar munca şi efortul asigură succesul. Nu uitaţi să daţi înapoi, să fiţi generoşi. Nu regretaţi faptul că inaintaţi în vârstă, e un privilegiu pe care mulţi nu îl au”, le-a spus absolvenților directorul şcolii Transylvania College, Gillian Greenwood,  la festivitatea de absolvire.

La Transylvania Colege liceenii studiază toate disciplinele în limba engleză, după curriculum-ul oferit şi coordonat de universitatea Cambridge. Alături de curriculum-ul Cambridge, elevii au parte și de programe speciale oferite în liceu, precum “Work Experience”-program de practică profesională-care le completează portofoliul pentru admitere la universităţile de top din lume. Examenele finale, A-Levels, susţinute la finalul liceului reprezintă modelul britanic al bacalaureatului internaţional şi sunt aceleaşi cu cele susţinute de elevii din Marea Britanie sau din şcoli britanice din lume. Examenele pe care elevii le susţin aici sunt trimise la Cambridge pentru a fi corectate. Astfel, liceenii care studiază la Transylvania College se raportează constant la standarde internaţionale de excelenţă şi concurează cu elevi din întreaga lume.

O parte dintre absolvenţii Transylvania College au ales să studieze în străinătate şi au primit deja oferte de la universităţi precum: Coventry University (UK), The University of Aberdeen (UK), Cardiff University (UK), KU Leuven (Belgia), University of Hull (UK). Unul dintre elevi va aplica la Univesitatea Tehnica din Berlin, iar o parte dintre absolvenţi doresc să aplice pentru admitere la universităţi clujene, precum UMF, FSEGA sau Universitatea de Artă şi Design Cluj.

Foto: Transylvania College

 

 

 

Postaţi un comentariu