Previziuni 2014/ Expert turism: atenție, 2015 bate la ușă!

Traian Almășan
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Transilvania Reporter vă prezintă pe parcursul unui serial editorial previziunile pentru 2014 făcute de specialiști din domenii precum economie, medicină, politică, psihologie comportamentală sau turism.

Din punct de vedere turistic, 2014 este anul pregătitor pentru 2015, an în care Clujul că avea statutul de Capitală Europeană a Tineretului. „Este un statut care ar putea aduce orașului un mare număr de beneficii de imagine, dacă va fi fructificat corespunzător, cred operatorii turistici locali”, este de părere Traian Almășan, manager al agenției City Tours&Events, specializată pe aducerea de turiști externi în România.
„Cred că evenimente consacrate, precum TIFF, Toamna Muzicală Clujeană sau Comedy Cluj vor reuși să își păstreze publicul și să atragă în continuare turiști, mai ales din țară, la Cluj. Evenimente mai mici și noi, precum Jazz în the Park, chiar dacă nu au un număr atât de mare de vizitatori, sunt extrem de bine nișate și aduc un plus de calitate vieții culturale și implicit turistice a orașului”, mai spune expertul în turism.

Acesta crede că anul viitor vor începe să se vadă și beneficiile modernizării pistei de aterizare a aeroportului internațional Cluj și să apară noi destinații importante operate de acesta. „Ar fi optim să ne legăm cu un zbor direct de Frankfurt, un hub major al traficului aerian din Europa, către care nu există acum o cursă directă”, spune Almășan.

Potrivit acestuia, faptul că municipalitatea va participa la câteva târguri internaționale și că va intra în vigoare nouă strategie turistică a municipiului, ar trebui să aibă efecte pozitive pe termen mediu și lung.

„Pe de altă parte, este clar că numărul de turiști care vizitează Clujul este direct proporțional cu cel al celor care vizitează întreaga țară… De asemenea, categoria turismului de afaceri nu trebuie neglijat – și în această ordine de idei, dacă se vor finaliza lucrările la Sala Polivalentă, și orașul va avea în sfârșit o sală mare de evenimente, va da posibilitatea atragerii de noi congrese și conferințe”, încheie Traian Almășan.

Postaţi un comentariu