„Ponizarea Clujului”: mașina personală devine ponei cu o apăsare de buton

Șase luni a împlinit la Cluj-Napoca proiectul Pony Car Sharing, cu care, folosind o simplă aplicație pe mobil, poți utiliza mașini disponibile în tot orașul, a căror închiriere o plătești cu cardul. În acest interval, potrivit datelor furnziate de Pony, au fost făcute peste 15.000 de curse cu cele 50 de mașini din flota Pony, și pentru că ideea a prins, fenomenul se extinde pe un alt palier: în curând, „Ponyzarea” va fi deplină, căci platforma pune la dispoziție posibilitatea de a transforma mașina personală în Ponei, care să lucreze și implicit să îți aducă bani în timpul în care nu o folosești.

„Pony îți pune la dispozitie tot ce ai nevoie pentru a începe: o aplicație prin care știi în fiecare clipă ce se întâmplă cu mașina ta și o bază de membri atent selecționați. Tu muncești zi de zi de la 9 la 5 iar mașina ta stă degeaba? Be Pony! În calitate de partener ai libertatea de a-ți oferi mașina în flota Pony oricând doar cu o apăsare de buton. Check-in și mașina va apărea ca disponibilă pentru membrii Pony pe care tu îi agreezi, practic muncind ea pentru tine. Check-out și mașina rămâne doar pentru tine din nou. Tu vii în joc cu mașina personală, iar noi știm cât de atașat ești de aceasta. Tocmai de aceea, odată ce devii partener Pony, ai acces la aplicația de monitorizare a mașinii și a curselor realizate cu aceasta, ai cea mai bună acoperire CASCO și în plus verificări tehnice periodice la cele mai bune service-uri din oraș”, spun cei de la Pony.

Ideea este încă în fază de proiect, dar primii pași sunt deja făcuți. Până atunci, mașinile Pony sunt peste tot în Cluj, așteptându-și clienții sătui de corvoada de a avea, în acte, propria mașină.

Ce este Pony și cum funcționează?

Mașinile sunt abia scoase din fabrică, așa că nu trebuie să vă faceți griji în privința siguranței. Cu ce diferă față de orice alt sistem de închiriere de mașini, vă veți întreba. Ei bine, „magia” stă în faptul că, după încheierea cursei, mașina poate fi parcată oriunde. Nu trebuie returnată la firmă, nu trebuie dusă în vreun loc anume, ci doar parcată. De asemenea, combustibilul nu este plătit de utilizator, care are însă datoria de a alimenta mașina folosind un card special valabil în benzinăriile Petrom și OMV din oraș. Plata se face online, cu cardul, iar după utilizare, mașina poate fi luată de un alt utilizator care va proceda exact la fel. Nu vă faceți iluzii, mașina nu poate fi totuși abandonată, pentru că orice amendă de parcare (sau de orice alt fel) va veni tot pe numele utilizatorului. De asemenea, chiar dacă puteți merge cu mașina în orice oraș, cursa poate fi încheiată doar dacă mașina se află pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Postaţi un comentariu