Operații pro bono în cadrul unei clinici private din Cluj

Q Clinic/ Foto: Dan Bodea

Q Clinic – Centrul de Chirurgie, Medicină Estetică și Terapii Integrate ale Pielii a lansat Q Life, un program de intervenţii reparatorii realizate pro-bono și a Q Education – primul centru de training privat de medicină estetică și chirurgie din România. Cele două inițiative vin pe fondul unei investiții de două milioane de euro și au devenit posibile odată cu mutarea în noul sediu din Cluj-Napoca al Q Clinic. Dispus pe patru nivele, noul sediu are o suprafață de aproximativ 1.000 mp, cu șapte cabinete de consultații, patru saloane pentru pacienți, un bloc operator și un altul de terapie intensivă. Dotate cu o aparatură de top, cea mai bună din Transilvania, cele două din urmă permit efectuarea unor intervenții dificile, de amploare, greu de realizat în alte condiții.

„Q Life este un proiect desfășurat prin intermediul Fundației omonime, al cărui scop este realizarea de intervenții chirurgicale plastice și reparatorii, de medicină regenerativă, dar şi de oftalmologie, prin divizia Q Vision. O parte dintre acestea urmează să fie făcute de medici din străinătate pe care îi vom invita special în acest sens. Cea de-a doua inițiativă a noastră, Q Education se adresează studenților și doctorilor tineri aflați la început de drum, care vor avea șansa aprofundării studiilor de specialitate printr-un program de burse interne în cadrul Q Clinic”, explică dr. Adrian Avram, medic specialist Chirurgie Estetică, Plastică și Reparatorie.

Dr. Adrian Avram,   medic specialist Chirurgie Estetică,   Plastică și Reparatorie / Foto: Dan Bodea.

Dr. Adrian Avram, medic specialist Chirurgie Estetică, Plastică și Reparatorie / Foto: Dan Bodea.

„Am început deja să operăm copii cu probleme de oftalmologie cu ajutorul Fundației Noi Orizonturi. Am operat până în momentul de față un copil, dar avem deja 13 programați. Copii sunt din Cluj, dar vor fi și din București. Trimitem un mesaj fundațiilor care se ocupă de această zonă să ne contacteze dacă au cazuri excepționale. Vom deschide câteva call line-uri, cel mai probabil un Skype și câteva linii telefonice. Vom avea colaboratori care vor prelua aceste apeluri. Cazurile vor fi examinate din două puncte de vedere: social și medical”, a spus dr. Adrian Avram.

Fiecare caz acceptat va urma anumite etape. După selectarea acestuia se va face o strângere de fonduri care să acopere costurile consumabilelor folosite în timpul operației, urmând ca pacienții să beneficieze de tehnologia modernă și de experiența medicilor, în mod gratuit. „Am făcut primii pași cu oftalmologia. Dorim să selectăm cazuri foarte grave pentru că avem tehnologie. Am dori ceva provocări pe zona aceasta. Noi punem la dispoziție infrastructura, fundrasingul are loc pentru materialele consumabile”, explică medicul.

Sala de operații / Foto: Dan Bodea

Sala de operații / Foto: Dan Bodea

Turismul medical, o mină de aur

Pe zona de infrastructură educativă, clinica dispune de o sală media conectată la blocurile operatorii și sălile de tratamente, astfel încât cursurile pot fi completate și cu transmisii în timp real ale intervențiilor de interes, indiferent de natura lor.

Studenții vor putea practică în cadrul clinicii și vor putea participa la anumite traininguri contra cost. „Rămâne de văzut dacă universitățile vor dori să colaboreze. Zona de privat este mai eficientă de mule ori și este deschisă la asemenea colaborări. Această divizie de educație are deschidere spre străinătate. Vom face cursuri aici. Pe de altă parte, vom avea turism medical, pacienți din alte țări. Dotarea este la același nivel, tehnologia este la același nivel, know how-ul doctorilor este comparabil cu cel de acolo, dar costurile mult mai reduse. Piața medicală, mai ales pe zonele de nișă se va globaliza. Probabil acesta va fi viitorul pe piața de sănătate privată”, este de părere medicul Adrian Avram.

În luna martie, clinica dorește să realizeze o conferință internațională de antreprenoriat medical și poate, pe viitor, o școală de business medical. „Medicii sunt oameni de știință, știu să facă tratamente, operații spectaculoase, dar sunt foarte puțini care știu să își vândă aceste servicii, aceste skills-uri în zona privată. Cred că ar trebui învățați. Cred că acesta este unul dintre neajusurile medicinei private: medicii nu știu să facă business”, este de părere acesta.

Reprezentanții clinicii au discutat cu anumite companii de turism pentru a realizarea unor pachete avantajoase pentru pacienți. De asemenea, casele de asigurări din străinătate sunt deschise la aceste colaborări, dar și dispuse să plătească. „Am vorbit deja cu Casele de Asigurări Germane și există o Directivă a liberei circulației de servicii medicale și sunt foarte bucuroși să colaboreze cu România. Există această mobilitate a serviciilor care este extrem de benefică pentru noi. Casele de asigurări germane plătesc. Probabil vor plăti și alte case de asigurare olandeze, spaniole, franceze. Pentru că e o mină de aur”, este de părere medicul stomatolog Andrei Lupșa.

1IMG_0442

Foto: Dan Bodea

În momentul de față, din numărul total de pacienți ai clinicii, care variază între 3000 – 4000 de persoane, 3-5% sunt străini. Procedurile pe care se dezvoltă cel mai bine turismul medical sunt operațiile estetice care necesită manopere mari și care au riscuri mari, procedurile stomatologice, în special implanturile și operațiile oftalmologice. Medicii clujeni sunt de părere că procedurile combinate vor fi probabil următorul pas, când, sub aceeași anestezie, pacientul va beneficia de mai multe proceduri.

Cu trei filiale active, la Zalău, Bistrița și Satu Mare, un parteneriat la Brașov cu Clinique Lara Estetic, și cu o echipă de medici condusă de dr. Adrian Avram, Q Clinic e un brand de servicii medicale cu o filozofie simplă. Q înseamnă „Quality”, Calitate, înseamnă un întreg concept construit pe îmbinarea dintre tehnologia de vârf, know-how și relația medic-pacient pentru a obține maxim de rezultate, cu complicații minime, în terapiile pielii.

Transpus în cifre, Q înseamnă pentru clinica clujeană peste 3.500 de terapii estetice minim invazive (peste 1.000 pe an), mai bine de 10.000 de terapii laser dermatologice și chirurgicale (la o medie de peste 2000 de terapii pe an) și peste 100 de intervenții chirurgicale estetice și reconstructive. Q Clinic este și un business cu o strategie de dezvoltare susținută de investiții constante în tehnologie performantă, dublate de implementarea continuă a noutăților din domeniu. Fondată în 2007, Q Clinic aducea la Cluj-Napoca, la nici un an de la înființare, prima platformă laser din România, Palomar Star Lux 500, implementând odată cu aceasta medicina estetică minim-invazivă și primele tratamente non-invazive ale pielii.

A urmat în 2009 o doua platformă, Sciton Joule – considerat și acum unul dintre cele mai performante și versatile sisteme laser de pe piața mondială. De altfel, procesul de achiziții a continuat și în ultimii patru ani, interval în care Q Clinic a investit în aparatură medicală de ultimă generație, cum ar fi aparatele medicale de remodelare non-chirurgicală VelaShape și Criolipoliza, dar și tratamentele faciale revoluționare de tipul sistemului eTwo.

Una dintre diviziile cheie Q Clinic, este Q Vision, divizia de oftalmologie și optica medicală, cu o dotare de vârf, fiind posibile intervenții chirurgicale oftalmologice complexe.

Comparabilă acum cu orice clinică privată din Occident, Q Clinic are printre planurile de viitor atragerea de noi clienți prin dezvoltarea turismului medical, implementarea unui sistem de telemedicină pentru optimizarea comunicării la distanță, dezvoltarea diviziei de Medicină regenerativă (celule stem, factori de creștere etc), dar și extinderea teritorială prin noi parteneriate și în regim de franciză. Specializată pe tratament şi diagnostic al pielii și dotată cu o tehnologie care acoperă întreaga gamă de terapii laser ale pielii existente la ora actuală pe plan mondial, Q Clinic integrează și servicii de chirurgie majoră – chirurgie estetică, chirurgie plastică și reparatorie, chirurgie generală minim-invazivă, chirurgie cranio-facială și chirurgie vasculară -, precum și compartimente de oftalmologie și de medicină regenerativă.

Urmăriți o galerie foto realizată de Dan Bodea.

 

 

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Saveta Avram says:

    Echipa Qclinic cu dr.Q Adrian, sunteti minunati pt.tot ce faceti,felicitari.Sa va dea Dumnezeu putere de munca,intelepciune si sa ajutati si pe cei nevoiasi,caci plata voastra va veni inzecita din ceruri, sunt sigura.Sunteti foarte valorosi pt.Romania noastra draga.Multumim ca existati.

Postaţi un comentariu