Spectacolul de Crăciun de la Sala Polivalentă, umbrit de neînţelegerile de la Operă

Directorul Operei Naţionale, Marius Vlad Budoiu /Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Concertul de Crăciun programat vineri, 19 decembrie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca ar putea să suporte unele modificări în distribuţie, ca urmare a situaţiei tulburi care persistă de mai multe luni în mijlocul colectivului Operei.

„În acest moment nu s-a hotărât anularea Concertului de Crăciun însă pot să confirm că există discuţii pentru înlocuirea unor artişti din cor sau din orchestră care ar fi trebuit să participe la spectacolul de vineri”, a precizat pentru Transilvania Reporter Dan Bădilă, purtătorul de cuvânt al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca. Acesta a mai afirmat că în cazul în care se va hotărî reprogramarea sau anularea evenimentului, decizia va fi transmisă prin intermediul unui comunicat de presă. La rândul său, coordonatoul concertului “Nu-i lumină nicări”, Sabin Mircea Rus, a declarat că spectacolul nu va fi anulat însă vor exista înlocuiri în ceea ce priveşte membrii orchestrei. „Concertul nu va fi anulat, să fie foarte clar. Unii membri ai orchestrei vor fi înlocuiţi din motive de scandal. Ca de obicei  sunt aceleaşi personaje care ne provoacă de fiecare dată. Nu este nicio problemă, vom găsi muzicieni la alte instituţii din Cluj”, a spus Sabin Mircea Rus.

Preşedintele Sindicatului Transilvania Art din Cadrul Operei Naţionae Române, Mihai Barbul a declarat de asemenea pentru Transilvania Reporter că miercuri va avea o întâlnire cu directorul interimar al Operei clujene, Dan Lupea, pentru a lua o decizie cu privire la concertul de vineri.

Citiţi şi:

Concert în Ajun de Crăciun la Sala Polivalentă din Cluj

Amintim că directorul Operei Naţionale Române din Cluj, Marius Budoiu, şi-a dat demisia din funcţia pe care o ocupa de doi ani. Acesta a fost desemnat director al Operei clujene în urma unui concurs, care a fost contestat de contracandidatul său, Ioan Vrăsmaş, acesta câştigând procesul, în această toamnă când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat o sentinţă potrivit căreia rezultatul a fost anulat. Astfel, Marius Budoiu a fost numit director interimar până în primele luni ale lui 2015, însă la începutul săptămânii în curs tenorul  a demisionat din poziţia pe care o ocupa cu câteva săptămâni înainte ca termenul să expire.

Evenimentul “Nu-i lumină nicări” din 19 decembrie, dacă va mai avea loc, ar aduce pentru întâia oară un spectacol liric pe scena nou înființatei Săli Polivalente clujene, oferind publicului ocazia de a se bucura  de un spectacol inedit, atât ca formă, dar și ca fond.

Postaţi un comentariu