„Mallmania” vine cu sania lui Moş Crăciun

Iulius Mall/ Foto: Dan Bodea

Luna decembrie nu este numită deloc întâmplător luna cadourilor, dar şi mai potrivit ar fi să se numească luna cumpărăturilor. Este luna în care, mai mult decât oricând, mallurile, marile lanţuri de magazine şi orice comerciant cât de mare sau mic se pregăteşte să atragă  cât mai mulţi clienţi şi să dea lovitura la vânzări. „Campioane” la acest capitol sunt şi cele două malluri din Cluj, care evident că în decembrie lansează adevărate campanii de evenimente şi reduceri.

Cele două malluri clujene au fost vizitate anul trecut de peste 25 de milioane de oameni. Ambele centre comerciale prognozează însă ca datele pe 2014 să arate o creştere semnificativă. Şi asta şi cu aportul lunii decembrie când abundă evenimentele şi campaniile promoţionale dedicate clienţilor. „Conform ultimelor date înregistrate până în prezent, putem afirma că estimările noastre referitoare la numărul de vizitatori ai centrului comercial şi vânzările din această perioadă sunt optimiste, aşteptându-ne la o creştere de aproximativ 8, 5% în ceea ce privește traficul de vizitatori și respectiv o creştere de aproximativ 8, 25% în ceea ce privește vânzările magazinelor, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2013”, spune Răzvan Alistar, PR Polus Center Cluj. Oferta din centrul comercial include anul acesta, la al optulea  an de la deschidere, un ”Crăciun în stil suedez”. Astfel, între 7 noiembrie și 22 decembrie 2014, cumpărăturile de minim 100 de lei, din orice magazin din incinta centrului comercial, le pot aduce clienţilor prin tragere la sorţi un Volvo XC60 sau un Volvo V40. În plus, prin intermediul secțiunii răzuibile a taloanelor de participare pot câștiga unul din sutele de premii instant.

Moș Crăciun la Polus Center / Foto: Dan Bodea

Moș Crăciun la Polus Center / Foto: Dan Bodea

„Luna decembrie va fi plină de evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă. Începând din 29 noiembrie și până pe 24 decembrie 2014, clujenii sunt invitați la Târgul de Crăciun Santa’s Village. În satul lui Moș Crăciun, clienții centrului comercial vor putea găsi decorațiuni pentru seara magică de Crăciun, sute de cadouri pentru cei dragi și multe altele. Tot luna aceasta, de Moș Nicolae, clienții noștri vor primi cadou din partea noastră un concert extraordinar de colinde, alături de unul dintre cei mai iubiți artiști români, Ştefan Hruşcă. În data de 6 decembrie, la Polus Center, vom intra în atmosfera sărbătorilor de iarnă, fredonând împreună frumoasele colinde ale artistului. Nu au fost uitați nici cei mici. A devenit deja o tradiție ca în fiecare an Moșul să poposească la centrul comercial din inima Transilvaniei. Începând din 10 decembrie 2014, în fiecare weekend, cei mici sunt invitați la ”Atelierele lui Moș Crăciun”. Aici, micuții ce îl vor ajuta pe Moș alături de spiridușii săi vor fi răsplătiți”, explică Răzvan Alistar.

Şi la Iulius Mall perioada de până la sărbători abundă de campanii şi promoţii. Astfel, potrivit reprezentanţilor centrului comercial, Iulius Mall Cluj a îmbrăcat deja haine de sărbătoare, fiind decorat cu nenumărate luminiţe strălucitoare, brazi împodobiţi, scenete tematice, globuri de mari dimensiuni, balerine suspendate şi multe alte elemente specifice. Impresionant este bradul de aproximativ 10 metri înălţime, ornat cu figurine şi scenete animate, precum: zâne, soldăţei, oameni de zăpadă, căluţi şi colindători. Pentru copii, principala atracţie este trenuleţul lui Moş Crăciun, care le oferă călătorii gratuite. Luminiţe şi steluţe strălucitoare pot fi admirate şi în Iulius Parc, spre încântarea celor care preferă plimbările în aer liber.

„Aşa cum şi-a obişnuit deja clienţii, Iulius Mall Cluj a pregătit o agendă bogată de evenimente în această perioadă, pentru întreaga familie. Ca în fiecare an, cumpărătorii sunt răsplătiţi pentru sesiunile de shopping cu premii substanţiale. Campania dedicată sărbătorilor de iarnă va debuta pe 5 decembrie 2014, iar extragerea câştigătorilor se va desfăşura în Ajunul Crăciunului.

1IMG_0019

Alte zeci de evenimente aparte vor fi organizate la Iulius Mall în aşteptarea sărbătorilor de iarnă: concert al Operei Naţionale Române Cluj, numeroase concerte de colinde, recitaluri muzicale de Crăciun, spectacole de dans, serbări ale grădiniţelor şi şcolilor, târg de cadouri, întâlniri ale copiilor cu Moş Crăciun”, spune Adelina Isachi, PR Iulius Mall.

Aceasta recunoaşte că luna cadourilor este considerată cea mai bună din an pentru retaileri din punctul de vedere al vânzărilor. „Din experienţă, marea majoritate a operatorilor înregistrează creşteri semnificative ale vânzărilor în această lună, fapt datorat şi traficului în creştere. Pentru luna decembrie 2014 estimăm că peste 1, 5 milioane de persoane vor veni la Iulius Mall Cluj. Ne dorim ca performanţele din ultima lună a acestui an să fie superioare celor din perioada similară a anului trecut, ca vizitatorii să se bucure de sărbătorile de iarnă, iar acest lucru să se reflecte şi în vânzări. În luna decembrie a anului trecut, traficul înregistrat de Iulius Mall Cluj a fost mai mare cu peste 100.000 de persoane faţă de luna noiembrie 2013”, a mai precizat aceasta pentru Transilvania Reporter.

Mallurile clujene în cifre

Cele două mari centre comerciale din Cluj atrag anual milioane de clienţi din regiune. Polus Center Cluj a înregistrat în 2013 aproape 11 milioane de vizitatori, iar pentru prima jumătate a anului 2014, numărul de vizitatori a crescut cu circa 6% față de anul trecut. De altfel în cei 7 ani de existenţă, susţin reprezentanţii Polus, numărul clienţilor a crescut constant în fiecare an cu procente cuprinse între 4 şi 8%. Polus Center Cluj are o suprafaţă închiriabilă de circa 60.000 de metri pătraţi unde funcţionează peste 180 de magazine. Polus Cluj este deţinut de grupul austriac Immofinanz şi se află în administrarea EHL Real Estate România.

1IMG_9881

Iulius Mall, celălalt centru comercial din Cluj a fost vizitat anul trecut de peste 15 milioane de clienţi. Mallul inaugurat tot în 2007 are o suprafață închiriabilă de peste 60.000 de metri pătraţi găzduieşte peste 200 de magazine. Iulius Mall Cluj face parte din grupul ieșean controlat de omul de afaceri Iulian Dascălu, grup care include ansamblul multifuncţional Palas Iaşi şi patru mall-uri sub brandul Iulius, în Iaşi, Timişoara, Cluj şi Suceava.

Postaţi un comentariu