Locuitorii „străzilor cu gropi” din Cluj se aliază împotriva municipalității. Bucureștenii au preluat ideea hărții interactive

Harta interactivă a străzilor neasfaltate din Orașul Comoară.
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Update 2: La câteva zile de la lansarea hărții interactive a străzilor neasfaltate din Cluj-Napoca, bucureștenii au preluat și ei ideea, încercând să determine astfel autoritățile centrale să ia măsuri în privința drumurilor „vitregite” din capitală (http://www.strazicugropi.eu/bucuresti/). „Am fost contactat de persoane din București care vroiam să adauge străzi pe o hartă a orașului și am decis să le fac o pagină dedicată. Încă nu sunt străzi multe. În schimb, locuitorii din Buzău au adăugat mai multe străzi pe hărțile existente”, a spus Alex Ursa. 

De asemenea, demersul clujeanului Alex Ursa a intrat în atenția autorităților locale, care au promis că vor ridica problema străzilor neasfaltate în cadrul Consiliului Local. Primarul municipiului, Emil Boc a declarat în cadrul unei emisiuni de la Napoca Fm că va ține cont de această inițiativă. „Am fost contactat de un consilier local care ne va ajuta să aflăm statusul fiecărei străzi înscrise pe hartă. Unele străzi sunt private și nu avem acces la ele ”, a menționat Alex.

Ideea hărții interactive a fost preluată de bucureșteni.

Ideea hărții interactive a fost preluată de bucureșteni.

Update 1: În opt ore de la lansarea site-ului s-au strâns 46 de străzi neasfaltate, iar după o zi au fost încărcate pe această hartă peste 80 de străzi.

Harta interactiva a străzilor neasfaltate din Cluj-Napoca

Harta interactiva a străzilor neasfaltate din Cluj-Napoca

Alex Ursa, un tânăr IT-ist care locuiește de opt ani în Cluj, a lansat astăzi, 8 decembrie, o hartă interactivă a străzilor neasfaltate din muncipiul Cluj-Napoca, care poate fi ușor accesată, dar și completată de clujenii nemulțumiți de infrastructura din oraș. Site-ul se numește http://www.strazicugropi.eu/ și orice persoana care deține un cont Google poate completa cu ușurință harta, urmând instrucțiunile.

„Ideea mi-a venit de câteva zile. Eu locuiesc din 2006 în Cluj-Napoca și mai bine de jumătate din timp am stat pe străzi neasfaltate. Mașina a avut mereu de suferit, ce să mai vorbim de noroiul care se produce toamna și primăvara”, spune tânărul.

Alex dorește să facă cu ajutorul clujenilor un „recensământ” al tuturor străzilor neasfatate din municipiu. „Sper ca aleșii locali să înțeleagă că nu totul este despre centru și că dacă avem pretenții de Capitală Culturală Europeană ar trebui totuși să nu locuim la țară. După ce se va strânge un număr mare de străzi, acum sunt 26, mă voi duce la o ședință de Consiliu Local cu această listă. E greu de anticipat care va fi impactul, însă cred că aleșii locali ar trebui să simtă presiunea locuitorilor”, consideră Alex.

Acesta a locuit trei ani pe strada Hameiului din Mănăștur și spune că încă din 2007 municipalitatea a promis că strada va fi asfaltată, dar nici în prezent nu s-au luat măsuri în acest sens. „Acum locuiesc pe strada Miko Imre în cartierul Zorilor și din ce m-am interesat, s-au facut demersuri ca această stradă să fie asflatată, însă s-au tot găsit scuze diferite până acum”, spune tânărul nemulțumit.

2 Comentarii

  1. alex spune:

    Ma bucur ca initiativa este promovata. Adresa site-ului este http://www.strazicugropi.eu/

Postaţi un comentariu