În localurile din Cluj-Napoca, liniște…

eepurl.com

Scandalul provocat de deja faimosul „Bal cu banane” al unor liceeni clujeni începe să își arate colții, la mai bine de o săptămână de la momentul în care, în social media și în presa din toată țara, a apărut „un pachet” de poze de la petrecerea catalogată ulterior drept una nepotrivită pentru niște adolescenți. În multe dintre pozele publicate, dincolo de controversata probă a mâncatului de banane, se putea observa cum elevii –toți minori- consumă băuturi alcoolice și fumează în incinta localului în care are loc petrecerea, ceea ce a dus la declanșarea unei anchete a Inspectoratului de Poliției al Județului (IPJ) Cluj. S-au dat și primele sancțiuni, dar altfel, „piața balurilor” din oraș pare să fi dispărut subit. Aparent, niciunul dintre localurile cu tradiție în organizarea de astfel de petreceri nu mai face, nu a făcut și nici nu are în plan să organizeze un astfel de eveniment în viitorul apropiat.

În încercarea de a vedea cum se prezintă piața localurilor care organizează baluri ale bobocilor pentru elevii din liceele clujene am „bătut” la ușile unor cluburi care, în mod tradițional, organizează astfel de evenimente. Euphoria Music Hall, After Eight, Form Space dar și Ring, locul în care infamul „bal cu banane” a avut loc săptămâna trecută.

Fiind un local cu un target ceva mai… „major”, la Euphoria Music Hall discuția a fost relativ simplă: „în general, nu organizăm baluri pentru licee. Avem însă baluri pentru facultăți”. Adică evenimente care au un cu totul alt regim.

La Form Space, la fel, în condițiile în care managerul clubului, Teodor Negrea, ne-a explicat că în această perioadă organizează un singur eveniment de acest gen, însă invitații vor fi studenți ai Facultății de Medicină Veterinară.

After Eight, un loc în care mulți elevi au început și au încheiat aventura liceului a fost la început de săptămână pe silent și nici un reprezentant al localului nu a putut fi contactat pentru a ne spune care este oferta clubului pentru astfel de evenimente, cum se procedează cu organizarea pentru a evita probleme legate de alcool și fumat sau orice altceva.

În cazul celor de la Ring, telefonul a sunat și atât. În ciuda insistențelor, nici un reprezentant al clubului nu a putut fi contactat pentru a explica situația de la controversatul bal despre care și-a dat cu părerea o țară întreagă.

Poliția continuă ancheta

După ce presa locală și cea națională au publicat pozele de la controversata petrecere, dincolo de probleme ce țin de moralitate, poliția s-a autosesizat cu privire la faptul că, în timpul evenimentului, elevii au putut cumpăra alcool și chiar au putut fuma în club.

„În urma apariției în presă a materialelor referitoare la o petrecere la care participau minori, ne-am sesizat și au fost demarate verificări, fiind citate mai multe persoane la sediul unității de poliție pentru clarificarea anumitor aspecte”, se arată într-o declarație a IPJ Cluj.

Primii care au fost sancționați au fost barmanii de la eveniment, în condițiile în care aceștia, conform legii, trebuie să se asigure că printre clienții cărora le servesc alcool nu se numără și minori. Cum la Balul Bobocilor era vorba despre elevii de liceu, în mod logic, toți erau minori, astfel că doi angajați ai localului s-au ales cu amenzi al căror cuantum se situează între 100 și 500 de lei.

„Până în prezent au fost aplicate sancțiuni persoanelor care au servit alcool minorilor, faptă care contravine Legii nr.61/1991 privind ordinea și liniștea publică. În acest sens, având în vedere că în această perioadă se organizează baluri și petreceri la care participă elevi, reamintim  că este interzisă servirea minorilor cu băuturi alcoolice, fapta fiind de natură contravențională”, se arată într-o declarație dată de către reprezentanții IPJ Cluj pentru Transilvania Reporter.

În fotografiile postate pe o reţea de socializare se văd elevele în genunchi care mimează sexul oral prin decojirea unei banane pe care elevii o ţin între picioare, după care bananele sunt mâncate. Balul Bobocilor de la Colegiului Tehnic de Comunicaţii ”Augustin Maior” Cluj-Napoca a avut loc în 20 octombrie într-un club situat în zona complexului studenţesc Hasdeu.

Postaţi un comentariu