A fost lansat trailerul documentarului “Transylvania Dragon”. Salina Turda, printre locațiile de acrobație ale bănățeanului Flaviu Cernescu

Primul documentar din România care aduce în prim plan pasiunea, curajul nebun, frumusețea și unicitatea unui singur om și-a lansat marți trailerul oficial. Cu o durată de 1 minut și 45 de secunde, trailerul documentarului “Transylvania Dragon” îl prezintă pe temerarul Flaviu Cernescu, unul dintre cei mai curajoşi bănățeni pasionaţi de sporturi extreme, în rolul ”Balaurului din Transilvania”. De curând curajul lui Flaviu a fost consemnat și în publicația britanică Daily Mail, într-un articol în care este exemplificat cum românul se cațără pe un turn de peste 280 de metri înălțime din Pitești. „Vreau să mă joc cu riscul și să ies învingător, nu să îl sfidez. Pot să mă rezum la ceea ce m-a învățat școala, societatea, părinții, sau pot să merg și într-o direcție personală”, astfel își motivează Flaviu Cernescu, pe parcursul documentarului, alegerea de a recurge la demonstrații extreme de slackline.

“Transylvania Dragon” îi va purta pe spectatori în cele mai speciale locații din Transilvania și Banat, din Timișoara, Reșița – locația în care “dragonul” a stabilit un nou record național de slackline, cascada Bigăr, prima cale ferată din România Anina – Oravița, Băile Herculane, Arsenal Park Orăștie, vestita cetate a orașului Alba Iulia – Alba Carolina, Mocãniţa din Vişeul de Sus, Cascada Cailor, Salina Turda, Transfăgărășanul. Ultima zi a filmărilor a avut loc Castelul Corvinilor.„Programatorul IT Flaviu Cernescu este cunoscut în toată lumea pentru mersul pe coardã deasupra celor mai reprezentative edificii din România. Pentru ca reţeta aventurii sã fie completã, cea mai mare parte a drumului va fi fãcutã pe un monociclu! În drumul sãu artistul acrobat se va întâlni cu oameni interesanţi, descoperind istoria şi tradiţiile locurilor”, se precizează în prezentarea documentarului.

Documentarul, cu o durată de 52 de minute, a fost filmat în luna octombrie și presupune exemplificarea a numeroase acrobaţii spectaculoase la înãlţimi ameţitoare în multe locuri publice din România. Producția ar urma să fie finalizată până în primăvara anului viitor. Filmul va fi produs de Western Transylvania Studios, singura casã de producţie din vestul țãrii şi va fi regizat de Sabin Dorohoi, bãnãţean la origine, realizatorul celebrelor videoclipuri “Happy” din Reşiţa, Caransebeş, Bocşa, Herculane şi Anina. Sabin Dorohoi este laureat al peste 35 de nominalizãri şi premii internaţionale. Din cele treisprezece filme de scurtmetraj realizate, ultimele cinci (“Ghela” , “Visând la Galapagos” , “Clopotul”, “Fata din Transilvania” şi “Calea Dunãrii”) i-au adus cele mai multe distincţii internaţionale la festivaluri precum: Palm Springs, Reykjavic, Geneva, Chicago, TIFF, Roma, Regensburg, Sardenia şi Festivalul de film Est European din Hollywood.

Mai multe detalii despre proiectul acestui film inedit de promovare a României, precum şi câteva filmuleţe foarte scurte de anunţare a viitorului documentar, se pot gãsi pe site-ul oficial: www.transylvaniadragon.com.

Postaţi un comentariu