Librăria Universității rămâne librărie și își păstrează numele. Când se deschide

Librăria Diverta se va muta din data de 1 octombrie/Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Grupul de librării „Librarium” va prelua spațiul Librăriei Universității, de unde, în 1 octombrie, se va muta librăria operată de grupul „Diverta”.

Valentin Derevlean, coordonatorul pentru Cluj-Napoca al grupului „Librarium”, a confirmat pentru transilvaniareporter.ro preluarea spațiului de la kilometrul zero al Clujului. „Contractul a fost deja semnat cu proprietarii spațiului și vom deschide noua librărie în 1 Decembrie”, a declarat acesta.

El a adăugat că librăria își va păstra numele și va fi reamenajată, de o casă de arhitectură din București. „Nu știm dacă și subsolul va fi utilizabil tot de la 1 Decembrie deocamdată”, a mai spus Valentin Derevlean. Potrivit acestuia, grupul va păstra și librăria pe care deja o deține în Cluj, „Bookcorner”, de pe b-dul Eroilor. „Noua librărie va avea o personalitate distinctă, o atmosferă diferită față de librăria pe care o avem deja”, a precizat coordonatorul clujean al grupului de librării.

Derevlean a estimat că amenajarea spațiului noii librării nu va costa mai mult de 500.000 de euro și a precizat că nu cunoaște detaliile financiare ale contractului de închiriere a spațiului.

Librarium este cea mai nouă rețea de librării din România. Librăriile din portofoliul grupului sunt amplasate în București, Timișoara, Iași (două spații) și Cluj-Napoca. Prima librărie Librarium a fost deschisă în decembrie 2008, în Timișoara.

Transilvania Reporter a anticipat de marți păstrarea destinației spațiului de la parterul Palatului Tribuna. Detalii aici.

Postaţi un comentariu