David Guetta și Avicii, primii artiști confirmați în programul Capitalei Europene a Tineretului

Trecerea în 2015 a însemnat pentru Cluj-Napoca și primul eveniment al Capitalei Europene a Tineretului, respectiv prezența la Cluj a trupei daneze The Asteroids Galaxy Tour în ultima zi a lunii decembrie. Aflați pentru prima dată în România, „asteroizii galactici” au mărturisit în timpul concertului, în fața câtorva sute de spectatori, că este pentru prima dată când susțin un concert la o temperatură de aproape -20 de grade Celsius.

Clujenii care au făcut față gerului de afară și celor -17 grade au aflat la cumpăna dintre ani și care vor fi doi dintre artiștii invitați la evenimenul Untold Festival în perioada 30 iulie-2 august. Astfel, festivalul de muzică şi artă contemporană îi va avea invitați pe DJ-ul și producătorul francez, David Guetta, precum și pe remixerul și Dj-ul suedez, Avicii. Festivalul de muzică și tineret va fi organizat de Primăria Cluj-Napoca și Federația Share.

David Guetta/Foto: Billboard.com

David Guetta/Foto: Billboard.com

Anunțul a fost făcut de primarul Emil Boc pe scena din Piața Unirii înaintea show-ului special de lumini și a focului de artificii pregătite pentru trecerea dintre ani. Potrivit site-ului oficial al evenimentului, www.untoldfestival.com, peste 150 de artiști sunt așteptați la festivalul din această vară și peste 1500 de evenimente vor fi prezentate pe tot parcursul anului.

Pierre David Guetta este un DJ francez și producător de electro music al cărui succes a venit cu albumul One Love care a inclus hiturile „When Love Takes Over”, „Gettin’ Over You”, și „Sexy Bitch”. În 2013, Billboard a desemnat melodia „When Love Takes Over” drept colaborarea dance-pop numărul unu a tuturor timpurilor.Albumul lansat în 2011, Nothing but the Beat, i-a adus din nou succes cu melodiile „Where Them Girls At”, „Little Bad Girl”, „Without You”, „Titanium” și „Turn Me On”. „Lovers of the sun” este cel mai recent hit al artistului de pe cel de-al șaselea său album, Listen.

Tim Bergling, cunoscut cu numele de scenă Avicii a fost clasat în 2012 și în 2013 pe locul 3 în topul celor mai buni DJ din lume și a fost nominalizat de două ori la Premiile Grammy, o dată pentru colaborarea cu David Guetta la melodia ”Sunshine” și a doua oară pentru hitul ”Levels”. Cele mai cunoscute melodii ale sale sunt „I Could Be the One” cu Nicky Romero, „Wake Me Up”, „You Make Me”, „X You”, „Hey Brother” sau „Addicted to You”, ”The Days”, ”Lay me down”.

Mai jos puteți urmări o galerie foto realizată de Dan Bodea la trecerea dintre ani:

1 Comentariu

Postaţi un comentariu