Bugetul Clujului pe 2015 depăşeşte 260 de milioane de euro

Municipiul Cluj-Napoca va avea în acest an un buget în sumă de 1.181.270.000 de lei, adică aproximativ 263 de milioane de euro. Suma este cu circa 6 milioane de euro mai mare decât în 2014.

Proiectul a fost postat pe site-ul primăriei şi se află în dezbatere publică până în 28 ianuarie. Aşa cum a precizat însă în urmă cu câteva zile primarul Emil Boc, din aceşti bani cea mai mare parte revine continuării lucrărilor deja începute şi a proiectelor cu finanţare europeană.

Astfel, pe lista obiectivelor de investiţii la lucrări noi se regăsesc reparaţii şi modernizarea unor străzi, construirea complexului de agrement şi a bazei sportive din Gheorgheni, restaurarea Turnului Pompierilor, construirea de locuinţe sociale pe strada Sighişoarei şi strada Ghimeşului, construirea parkingului haldeu, modernizarea pieţei de vechituri Oser, amenajarea spaţiului pietonal pe strada Kogălniceanu şi străzile adiacente, modernizarea şi extinderea pasajelor poetonale subterane.

Printre proiectele cu finanţare europeană care vor trebui finalizate în acest an se numără sistemul de ticketing, bike-sharing, centrul de industrii creative din Lomb sau Clujul oraşul comoară.

Pe de altă parte şi în acest an au fost dublate sumele care vor fi alocate pentru activităţile culturale şi de tineret, fiind vorba acum de circa 9 milioane de lei. Cea mai mare parte vor reveni proiectelor din cadrul Capitalei Europene a Tineretului.

Postaţi un comentariu