„Bătălie” în 10 pentru Primăria Cluj-Napoca

Zece candidaţi au fost validaţi de Biroul Electoral Municipal Cluj-Napoca în cursa pentru ocuparea funcţiei de primar la alegerile din 5 iunie 2016. În total au fost depuse 13 candidaturi, dar trei dintre ele au fost respinse deoarece au fost constatate nereguli la listele de semnături de susţinere.

Astfel cei care vor apărea pe buletinul de vot pentru funcţia de primar sunt: Emil Boc (PNL), Octavian Buzoianu (independent dar susţinut de PSD, ALDE, PNŢCD, PND şi PRM), Anna Horvath (UDMR), Liviu Alexa (Mişcarea Liberală), Adrian Gurzău (PMP), Mircea Giurgiu (PSRO), Fancsali Ernő (PPMT),  Bruno Roschnafsky (PPU), Irina Pop ( M10) şi David Ile (UCDR).

Candidaturile care au fost respinse sunt: Mihai Seplecan care a candidat independent şi a depus o listă cu doar trei semnături de susţinere, Bogdan Ungureanu, liderul PRU Cluj-Napoca şi Augustin Dănilă de la PND. Decizia BEM poate fi însă atacată în instanţă. De altfel, Mihai Seplecan a precizat că atacat această decizie la tribunal. Candidaturile finale trebuie să fie decise până la începerea campaniei electorale în 6 mai.

Postaţi un comentariu