Admitere la UAD

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Universitatea de Artă și Design din Cluj îi așteaptă și în acest an pe tinerii absolvenți de liceu care au înclinații artistice cu oferta de studii în aria artelor plastice și a designului.

Potrivit Gabrielei Rostaș, coordonator relații publice, anul acesta UAD nu propune nicio specializare nouă, însă se păstrează cea introdusă anul trecut, respectiv Istoria și teoria artei. „Numărul candidaților a fost mult mai mare anul trecut față de 2014 și sperăm ca și anul acesta copiii care doresc să studieze într-un mediu profesionist, cu mari deschideri către Occident, să își îndrepte atenția către noi. Cele mai căutate specializări sunt, în mod constant, moda, designul si grafică”, a declarat Gabriela Rostaș pentru Transilvania Reporter.

Astfel, la nivel Licență, Facultatea de Arte Plastice pune la dispoziție 82 de locuri la buget și 81 la taxă la specializările: Arte plastice (pictură): 20 buget, 4 taxa, Arte plastice (sculptură): 10 buget, 9 taxa, Arte plastice (grafică): 26 buget, 33 taxa, Arte plastice (fotografie – videoprocesarea computerizată a imaginii): 18 buget, 29 taxa, Conservare şi restaurare: 8 buget, 6 taxă.

Facultatea de Arte Decorative şi Design oferă 71 de locuri la buget și 75 la taxă la specializările: Arte textile –design textil: 9 buget, 19 taxă, Modă – design vestimentar: 18 buget, 6 taxă, Ceramică – Sticlă – Metal: 9 buget, 11 taxă, Design: 25 buget, 24 taxa, Istoria și teoria artei: 10 buget, 15 taxă. Totalul locurilor pentru ciclul de studii universitare de licenţă este de 153 la buget și 156 taxă.

La nivel Master, Facultatea de Arte Plastice pune la dispoziție 55 de locuri la buget și 71 la taxă, la specializările: Pictură: 15 buget, 14 taxă, Sculptură: 8 buget, 12 taxă, Grafică: 14 buget, 25 taxă, Foto – video: 11 buget, 7 taxă, Conservare şi restaurare: 7 buget, 13 taxă.

Facultatea de Arte Decorative și Design oferă 34 de locuri la buget și 49 la taxă, la specializările: Ceramică – Sticlă: 5 buget, 15 taxă, Design textil: 6 buget, 9 taxă, Design vestimentar: 11 buget, 13 taxă, Design: 12 buget, 12 taxă.

Calendarul admiterii

Înscriere pentru nivel licență:

18 – 22 iulie (taxa de înscriere la concursul de admitere este de 200 ron/candidat).

Proba eliminatorie

25 iulie

Proba generală de desen – probă practică. Această probă este susținută de candidații la programele de studii /specializările Arte plastice (Pictură), Arte plastice (Sculptură), Arte plastice (Grafică), Arte plastice (Fotografie-videoprocesarea computerizată a imaginii), Conservare și restaurare, Ceramică-sticlă-metal, Arte textile – design textil, Modă – design vestimentar și Design.

25 iulie

Proba de evaluare a scrisorii de motivaţie a candidatului –probă eliminatorie. Această probă se adresează DOAR candidaţilor înscrişi la programul de studii / specializarea Istoria şi teoria artei.

26 iulie

Afişarea rezultatelor probei eliminatorii, depunerea şi soluționarea contestaţiilor.

Examenul de selecție

27 iulie – 28 iulie

Proba practică, specifică programelor de studii/specializărilor Arte plastice (Pictură), Arte plastice (Sculptură), Arte plastice (Grafică), Arte plastice (Fotografie-videoprocesarea computerizată a imaginii), Conservare și restaurare, Ceramică-sticlă-metal, Arte textile – design textil, Modă – design vestimentar și Design.

27 iulie – 28 iulie

Proba de evaluare a performanțelor școlare ale candidatului (media de la examenul de bacalaureat) DOAR pentru programul de studii/specializarea Istoria şi teoria artei

29 iulie

Proba orală: interviu pe baza mapei cu lucrări practice (probă valabilă pentru toate programele de studii/specializările, exclus fiind doar programul de studii/specializarea Istoria şi teoria artei);

– master:

5 – 9 septembrie

Înscrierea candidaţilor la concursul de admitere (taxa de înscriere la concursul de admitere este de 200 ron/candidat)

13 septembrie

Evaluarea dosarului partea a doua – probă eliminatorie (prima probă a concursului de admitere)

14 septembrie

Afişarea rezultatelor probei eliminatorii, depunerea şi rezolvarea contestaţiilor

15 septembrie

Prezentarea proiectului de cercetare pentru programul de masterat în cadrul unui interviu (a doua probă a concursului de admitere)

16 septembrie

Afişarea rezultatelor

Postaţi un comentariu