Wizz Air aduce la Cluj o nouă aeronavă și, în premieră, o cursă spre Berlin

Compania aeriană maghiară de low-cost, Wizz Air, a anunțat noi îmbunătățiri ale ofertei de zboruri cu plecare din Cluj-Napoca, prilejuite în special de aducerea unei noi aeronave în flota existentă deja la Aeroportul Internațional „Avram Iancu”. Începând cu luna martie a anului viitor de la Cluj se va putea zbura spre Berlin-Schoenfeld (Germania), Alicante (Spania), Billund (Danemarca) și Doncaster (Anglia).

Noua aeronavă, un Airbus A320 cu o capacitate de 180 de locuri, va opera de la Cluj-Napoca începând cu data de 22 iulie 2016. Grație aceste îmbunătățiri a flotei, operatorul Wizz Air va putea oferi patru noi destinații (Berlin, Alicante, Billund și Doncaster) și va suplimenta numărul de zboruri pentru destinațiile Londra-Luton, Bruxelles-Charleroi, Malmo, Nuremberg și Tel Aviv.

„Sperăm să urmeze cât mai multe aeronave și promit că, indiferent de ce se aude, Aeroportul Internațional rămâne cea mai importantă investiție a CJ Cluj. Creșterea exponențial a numărului de pasageri se datorează managementului aeroportului dar si firmei. Mi-aș dori mult o cursa Cluj–Budapesta, care sunt convins ca ar fi o cursa profitabilă”, a spus Vakar Istvan, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj.

John Stephenson, vicepreședinte Wizz Air a subliniat faptul că zborul Cluj-Napoca-Berlin este și o premieră pentru companie, care în acest fel va deschide prima rută spre Berlin din portofoliul companiei.

David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional Cluj, preconizează faptul că anul 2017 va fi primul în care se vor înregistra peste 2.000.000 de călători, după ce în anul acesta, „borna” de 1 milioan de călători a fost atinsă în luna septembrie.

„Efectele indirecte țin de faptul că, de exemplu, nu am putea avea atâția studenți în Cluj fără atât de multe zboruri, iar dezvoltarea parcurilor industriale depinde de acest aeroport. Avem o creștere la zborurile turistice, la zborul intern Cluj-București. Ne bucurăm că s-a mărit capacitatea pentru că nu mai erau locuri. Avem creșteri și la coletărie și ne așteptăm ca această creștere să continue. Dezvoltarea transporturilor cargo și a transportului intermodal trebuie să fie așadar o prioritate”, a spus David Ciceo.

În România, Wizz Air operează de pe opt aeroporturi, cu 15 aeronave și deține aproximativ 30% din cota de piață. Cele mai multe avioane Wizz Air se află în București (7 aeronave) și Cluj-Napoca (4 aeronave).

Postaţi un comentariu