Tetarom I se extinde cu aproape 17 hectare

Constructorii au început astăzi lucrările de extindere şi modernizare ale parcului industrial Tetarom I. Parcul se va extinde cu 16, 8 hectare, iar lucrările vor fi realizate de Asocierea formată din S.C ACI SA Cluj, S.C Nord Conforest SA şi S.C Electromontaj SA.

Vor fi ridicate patru noi clădiri pentru care şi-au manifestat deja interesul mai multe companii, printre care Agressione, EnergoBit sau Banca Transilvania.
„Cererea este foarte mare. Dacă am avea 50 de hectare s-ar ocupa imediat. (…) Cea mai mare problemă pe care o avem sunt parcările. Nu ne-am așteptat. Facem eforturi colosale ca să acoperim această problemă. Vom acoperi rigola de la intrare, din parc, cu acordul scris al CFR Infrastructură”, a declarat Viorel Găvrea, director Tetarom SA.

Valoarea contractului se ridică la 42.131.559 lei fără TVA, din care finanţarea nerambursabilă asigurată prin Fondul European de Dezvoltare Regional este de 50%.

În acest moment, Parcul Industrial Tetarom I se întinde pe o suprafaţă de 320.000 mp, cu un grad de ocupare de 100%, aici fiind create peste 2.000 de locuri de muncă.

Foto: Dan Bodea

Postaţi un comentariu