SIG deschide un Business Services Centre în Cluj-Napoca

SIG Combibloc, lider global în furnizarea de ambalaje și echipamente de umplere pentru alimente și băuturi, a deschis oficial, astăzi, un nou Business Services Centre, în Cluj-Napoca, România, extinzându-și astfel amprenta geografică în Europa.

Noul centru SIG Combibloc se întinde pe 1.200 de metri pătrați în cea mai modernă clădire de birouri clasa A din Cluj-Napoca, The Office. Centrul a creat deja 50 de locuri de muncă, iar compania urmărește să își dubleze echipa în anul 2017. Noul birou este o unitate complet integrată a lumii SIG, incluzând departamente precum Finance, Order Center, IT, Customer Service, Resurse Umane, Pre-print și Back-Office Support.

Investiția în noul centru, infrastructura asociată și alte costuri de înființare s-a ridicat la peste 4 milioane de euro.

Noul centru din Cluj-Napoca oferă locuri de muncă în toate aceste departamente.

Samuel Sigrist,   President & General Manager Europe

Samuel Sigrist, President & General Manager Europe

„Decizia de a investi aici a fost determinată de reputația Clujului de oraș inovativ, tânăr și  emergent, cu foarte mulți oameni talentați și bine pregătiți profesional. Așteptăm cu interes aplicațiile de la toți cei care vor să înceapă o nouă experiență de muncă, într-o   organizație agilă, în plină dezvoltare, care oferă o cultură deschisă și un mediu de lucru orientat spre învățare”, spune Marco Haussener, Chief Financial Officer, SIG Combibloc Group.

 

Compania a decis să investească la Cluj în aprilie 2016; primele funcțiuni au devenit deja operaționale în octombrie, iar celelalte sunt curs de pregătire pentru a fi lansate în următoarele luni. Punerea în funcțiune a centrului se desfășoară mai rapid decât a fost planificat inițial, iar lunile care urmează sunt dedicate recrutării și transferului de cunoștințe.

Compania SIG a fost fondată în Elveția în 1853. Povestea SIG a început cu fabricarea de vagoane de cale ferate și a continuat cu proiectarea, construcția de echipamente și ingineria sistemelor de producție, culminând cu producția echipamentelor de ambalat și umplere. Istoria cartonului pentru băuturi produs de SIG Combibloc este cu doar câțiva ani mai recentă, începând în 1878, când Ferdinand Emil Jagenberg a fondat o companie de papetărie în Germania. Compania a inovat permanent în domeniul ambalajelor. SIG a creat produse precum primul carton etanș care se poate îndoi produs în Europa (Perga), prima cutie de carton cu capac care se poate reînchide (combiTop) și prima cutie de carton cu capac filetabil (combiTwist), în tot acest timp livrând soluții inteligente, cu sustenabilitate dovedită pentru întregul ciclu de viață, urmărind în permanență să folosească materii prime certificate din punct de vedere al sustenabilității pentru toate materialele, produsele și serviciile.

Astăzi, 100% din lemnul folosit pentru fabricarea cartoanelor de ambalaj pentru lichide vine din păduri certificate ca fiind administrate responsabil și din alte surse controlate, conform cu criteriile Forest Stewardship Council®  (FSC®), o organizație globală, independentă, non-profit. Acest lucru garantează că lemnul provine din păduri administrare responsabil atât din perspectivă socială, cât și de mediu. 100% din ambalajele de carton SIG Combibloc pot fi etichetate cu logo-ul FSC®.

Sistemul de umplere de ultimă generație, patentat, al SIG, permite clienților companiei să ambaleze peste 10.000 de produse din peste 50 de categorii, din segmentele băuturi răcoritoare necarbogazoase, lactate și mâncare. În fiecare an, SIG livrează mai mult de 21 miliarde de ambalaje către producători de lactate din întreaga lume, 9 miliarde de ambalaje pentru producători de băuturi răcoritoare necarbogazoase și 1, 6 miliarde de ambalaje pentru producătorii de alimente. Compania oferă ambalajele din carton special, precum și echipamentele de umplere, pentru clienți din 65 de țări din întreaga lume, în timp ce centrele SIG de producție, asamblare mașini, vânzări, servicii și producție a ambalajelor de carton pentru lichide sunt localizate pe 5 continente.

Din 2015, SIG face parte din compania canadiană Onex Corporation, una dintre cele mai vechi și de succes companii de investiții din lume, cu birouri în Toronto, New York și Londra. Aceasta gestionează bunuri de 36 miliarde de dolari, generează anual venituri de 22 miliarde de dolari și oferă 144.000 de locuri de muncă în întreaga lume.

 

SIG Combibloc(FSC®trademarklicense code: FSC® C020428) este un lider global în furnizarea de ambalaje de carton și mașini de umplere pentru băuturi și alimente. În 2015, compania a avut o cifră de afaceri de 1, 72 miliarde de euro și aproximativ 5.000 de angajați.

 

Postaţi un comentariu