Siemens România va fi noul rezident al proiectului Liberty Technology Park Cluj

Faza 1 a Liberty Technology Park Cluj este închiriată, anunţă reprezentanţii fondului de investiții Fribourg Capital. Siemens România va fi noul rezident al proiectului.

„Noii clienți vor adăuga valoare nu doar conceptului nostru de parc tehnologic ci și dinamicei scene tech ce se dezvoltă în Cluj-Napoca în prezent. Acesta este un obiectiv pe care îl susțin: transformarea orașului Cluj-Napoca într-un pol al excelenței în domeniul IT”. – a declarat Ion Sturza, Chairman Fribourg Capital.

În luna august un departament al Siemens, companie de referință în domeniul ingineriei și tehnologiei se va muta în parcul tehnologic Liberty. Mutarea efectivă se va face la începutul lunii august, compania ocupând o suprafață totală de 3.000 de metri pătraţi.

Din 6 decembrie 2013 de când și-a deschis porțile și până în prezent parcul tehnologic găzduiește 8 companii: Halcyon Mobile, Recall, La Casa, Makronetz, Ecuson Studio, Spherik Accelerator, Tulemod și Siemens. 100% din suprafața primei etape este închiriată.

Dezvoltările proiectului continuă

Planurile de viitor ale parcului Liberty includ și alegerea în luna iunie a antreprenorului general pentru etapa a 2-a a proiectului. A 2-a fază a proiectului va fi livrată la finele acestui an, oferind un total de 13.412 metri pătraţi aparținând clădirilor D și E. Interiorul spațiilor este tip „open space”, iar lucrările pentru faza a II-a vor începe chiar în această lună.

De asemenea, proiectul de amenajare al spațiilor verzi este în derulare. În momentul de față se continuă amenajarea zonelor verzi corespunzătoare primei faze a proiectului: 13.250 metri pătraţi ce găzduiesc terenurile multifuncționale de sport, o grădină cu pomi fructiferi și pistele de biciclete.

„Până la data de 1 august 2014 faza 1 a parcului va fi ocupată în proporție de 100%. Companiile și-au arătat interesul sporit și pentru faza a doua, unde am semnat antecontracte pentru 30% din suprafață. Spațiile vor fi ocupate în Decembrie 2014 și Ianuarie 2015”,  a declarat Nina Moldovan, CEO.

Parcul tehnologic ce a fost amenajat în fosta fabrică Libertatea este o inițiativă Fribourg Capital sub patronajul omului de afaceri Ion Sturza. Investiția până în momentul actual a fost de peste 10 de milioane de euro.

 

Postaţi un comentariu