Secretele berii, ale bucătăriei sau ale fotografiei urbane la Edge Academy

Edge Academy începe, în luna octombrie, a doua serie a cursurilor și propune nu mai puțin de șase workshopuri cu o importantă componentă practică, susținute de profesioniști în domeniu.

În această toamnă, Edge Academy aduce cursuri de: 2D Animation, Identity Design, Video Making, Urban Photography, Cooking și Beer Making. Trainerii sunt persoane cu experiență în domeniu de câțiva ani de zile, pasionați de ceea ce fac.

Pe scurt, ce înseamnă fiecare curs:
2D Animation
Participanții la acest curs vor învăța tehnicile de culise ale animației 2D. La începutul cursului se va face o scurtă istorie a animației, continuând cu crearea unei animații bazate pe sunet, iar în ultimul curs fiecare participant va crea propriul său personaj animat. Cursul este susținut de Zsolt Hátszegi, animator la Fox in the Box și Halcyon Mobile.

Identity Design
Fiecare participant va avea posibilitatea să învețe sau să-și perfecționeze procesul de dezvoltare a unei identități vizuale coerente. Cum se creează un logo? Cum se creează materialele auxiliare? Cum se creează imaginea unei companii? Acestea sunt întrebări la care fiecare va primi un răspuns de la Andrei Pastuhov, designer, cu experiență de 8 ani, printre proiectele la care a lucrat se numără TIFF, Colours of Cluj, Notes & Ties.

Video Making
Participanții vor fi ghidați prin experiența de a crea un scurt metraj. Vor învăța cum se construiește firul narativ al unei povești și care sunt tehnicile de editare pe care le pot utiliza pentru a reda mesajul cât mai convingător. Se va filma, se va povesti și se va edita, în așa fel încât la final fiecare să aibă experiența creări unui scurt metraj. Ghid va fi Matei Pleșa, un tânăr și pasionat Fotograf și Video Artist. A început să lucreze din 2009, timp în care a creat clipuri și scurt metraje de la comercial până la documentar sau muzică.

Urban Photography
Alegerea și realizarea unui proiect fotografic, selectarea imaginilor și editarea materialelor, interacțiunea cu subiecții sunt câteva dintre abilitățile care pot fi dezvoltate prin acest curs. Cursanții au, totodată, posibilitatea de a expune fotografiile realizate pe parcursul workshop-ului într-o expoziție fotografică. Cursul este susținut de Călin Ilea, cu o experiență de 12 ani în fotografia de presă, în prezent freelancer.

Cooking
Cursanții Vor învăța tehnici din bucătăria clasică franceză, americană și sud americană și cea mediteraneană, cu o abordare modernă. La fiecare întâlnire, timp de patru ore, vor fi realizate preparate de la zero care vor fi apoi degustate și analizate. Trainer este Chef Nicolae Crăciun, instruit la HRC Culinary Academy Sofia, Bulgaria (institutul nr. 1 de gastronomie din Bulgaria), cu experiență la restaurante din Qatar (Doha) și Statele Unite.

Beer Making
Cursul vă propune să descoperiți berea, cu diferitele ei gusturi și moduri de preparare, să aflați cum se poate obține, cu aceleași ingrediente, un produs atât de variat și pe parcusul sesiunilor, dar și să urmăriți cum funcționează un echipament casnic de preparare a berii. Incursiunea în lumea berii va fi susținută de Flaviu Odorhean, barman din 2009 și profesionist începand din 2011. A participat la diverse cursuri și concursuri care acoperă o vastă parte a industriei HoReCa.

A doua serie a cursurilor Edge Academy își așteaptă cursanții începând cu 25 octombrie în diferite locații ale Clujului.
Mai multe detalii despre cursuri, traineri și program găsiți pe www.edgeacademy.ro.
Edge Academy este un proiect realizat de Asociația GROW.

Postaţi un comentariu