România, a noua ţară din lume care va avea servicii de date 4G

Foto: www. seminarprojecttopics.blogspot.com

În data de şapte aprilie pentru prima dată în România liderul pieţei locale de telefonie mobilă va lansa serviciile de date 4G. Potrivit reprezentanţilor companiei Orange, serviciul va fi disponibil în 90 de oraşe şi 1.000 de localităţi, respectiv pentru 45% din populaţia României.

“Reţeaua noastră este deja pregătită pentru 4g plus. 4G plus agregă două benzi de frecvenţă pentru a oferi viteze de până la 300 Mbps. Este o viteză teoretică, pe care am atins-o şi noi în laborator şi care va fi disponibilă din 7 aprilie în nordul şi centrul Bucureştiului plus Braşov, Cluj Napoca, Timişoara, Iaşi şi Galaţi. De săptămâna viitoare clienţii pot testa în magazine acest serviciu, care va fi lansat comercial imediat ce pe piaţa din România vor fi disponibile dispozitive compatibile. Suntem a noua ţară din lume care lansează această tehnologie şi a doua din Europa de Est”, a declarat Ştefan Slavnicu, directorul tehnic al companiei, conform  Ziarul Financiar.

Echipamentele pentru reţeaua 4G plus au fost furnizate de compania chineză Huawei.

”Vom oferi ceea ce poate vedea clientul în mod real pe echipament. Vom include două categorii de 4G – un 4G rapid la 30 Mbps, şi o opţiune care măreşte viteza la 60 Mbps”, a spus Julien Ducarroz, directorul comercial al Orange. În acest moment în reţeaua Orange există 200.000 de echipamente compatibile cu tehnologia 4G, însă nu toate sunt folosite pentru că reţeaua 4G nu acoperă încă toate localităţile mari din România, potrivit lui Ducarroz.

Termenul “4G” se referă la a 4-a generaţie de reţele de telecomunicaţii mobile, fiind o evoluţie a reţelelor “3G” şi “2G”. 4G este cea mai nouă tehnologie de date mobile, cu performanţe înalte şi acces foarte rapid la internet. Aceasta oferă viteze de transfer de date de până la 100 Mbps pentru download şi până la 50 Mbps pentru upload, de până la 10 ori mai mari decât prin tehnologia 3G.

Postaţi un comentariu