Populaţia şi termocentralele vor consuma doar 5% gaze de import în luna octombrie

eepurl.com

Populaţia şi termocentralele care livrează agent termic consumatorilor casnici vor utiliza gaze de import în proporţie de 5% în luna octombrie 2013 şi gaze de producţie internă în proporţie de 95%, potrivit datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

În acelaşi timp, consumatorii noncasnici (industriali) vor utiliza gaze de import în proporţie de 16, 8% în coşul de consum, în timp ce resursele autohtone vor reprezenta 83, 2%. În perioada iulie-septembrie, preţul gazelor de import a fost de 405 dolari pe mia de metri cubi. Preţul gazelor de producţie internă a fost 154 de dolari pe mia de metri cubi (48, 5 lei pe MWh) pentru consumatorii casnici şi 201 dolari pe mia de metri cubi (63, 4 lei pe MWh) pentru consumatorii industriali.

Consumul de gaze estimat pentru luna octombrie este de 9, 5 milioane de MWh, în scădere cu 6, 8% faţă de consumul de gaze din aceeaşi lună a anului trecut. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, România a importat cu 45, 6% mai puţine gaze în primul semestru al anului, faţă de perioada similară din 2012

Postaţi un comentariu