O firmă de consultanță în IT de talie mondială deschide la Cluj un nou centru

SAP România, o subsidiară locală a liderului mondial de pe piața de soluții software de business și tehnologie SAP AG, a inaugurat oficial la Cluj cel de-al treilea centru  de pe piața locală. Noul centru va oferi servicii de consultanță IT pentru clienți din Europa, Orientul Mijlociu și Africa și va aduce 60 de noi locuri de muncă pe piață până la sfârșitul anului 2014.

Până în prezent, pentru SAP lucrau la Cluj 30 de persoane iar prin deschiderea noului centru vor fi puse pe piață 60 de noi locuri de muncă. Trei sferturi dintre posturile în prezent vacante se adresează profesioniștilor cu experiență, însă pentru restul job-urilor sunt căutați studenți și absolvenți. Atât pentru profesioniștii cu experiență cât și pentru absolvenți, SAP desfășoară periodic programe de training și cursuri intensive în urma cărora candidații primesc certificări SAP.

„Noi facem consultanță de aplicație. SAP devoltă soft pentru gestiune economică. Soft-urile trebuie adapate pe specificul fiecărie întreprinderi unde funcționează și noi oferim consultanță pentru implementare”, a explicat Gheorghe Olteanu, Directorul SAP Nearshore Center România.

La inaugurarea noului centur al SAP a fost prezent și edilul municipiului, Emil Boc, care i-a felicitat pe investitorii germani pentru faptul că au ales Clujul ca oraș unde să-și desfășoare afacerile:

„Orice loc de muncă este binevenit pentru noi. Venirea SAP se desfășoară în locul și în momentul potrivit. Ați ales cel mai bun loc din Cluj pentru a vă desfășura afacerile (n.r SAP va avea birourile în incinta Cluj Business Center) și aici aveți toate ingredientele necesare pentru a avea o afacere de succes. Este și un moment bun pentru investiții deoarece piața economică din România este acum stabilă”.

SAP NSC Cluj-Napoca oferă servici de consultanță premium pentru implementare a proiectelor IT pentru comapnii din Europa Centrală și de Vest, în țări precum Austria, Belgia, Germania, Luxemburg și Olanda. SAP are în prezent peste 380 de angajați în cele trei centre din România și va continua angajările până la finele anului 2016, la Cluj, până în 2015 urmând să existe un număr de aproximativ 130 de angajați.

 

Postaţi un comentariu