Liberty Tehnology Park Cluj își deschide porțile în 5 decembrie

Liberty Tehnology Park Cluj, fond de investiţii controlat de omul de afaceri Ion Sturza, este aproape de marea inaugurare, programată în data de 5 decembrie a acestui an. Evenimentul cuprinde o serie de conferințe dar și lansarea acceleratorului de afaceri Spherik, prima platformă de acest fel menită să ajute, să crească și să dea viață afacerilor cu potențial, destinată dezvoltării și implementării de afaceri pe plan local, dar și internațional.

Liberty Technology Park Cluj este un proiect dezvoltat de Fribourg Development, diviziunea de real estate a fondului de investiţii Fribourg Capital, controlat de omul de afaceri Ion Sturza. Investiţia totală estimată în acest parc este de peste 25 de milioane euro. Creat pentru a oferi condiţii excepţionale de creștere și dezvoltare companiilor din domeniile IT&C și R&D într-un areal inedit din punct de vedere conceptual și arhitectural, Liberty Technology Park Cluj este un ecosistem dinamic alimentat de acea viziune aparte care face ca ideile să prindă viață și afacerile să prospere.

Parte a proiectului Fribourg Development, evenimentul se adresează deopotrivă comunităţii IT şi academice clujene şi abordează tendințele pieței business influențate de industria IT.

„Noi nu tratăm Liberty Technology Park Cluj ca un proiect imobiliar, ci îl considerăm un hub de excelenţă care va facilita crearea unei comunități de specialiști din domenii conexe, cu scopul de a genera inovație, progres și dezvoltare în domeniile tehnologiei, informaticii, comunicării și cercetării. Orice acţiune a noastră în acest spaţiu va fi în spiritul acestui nou concept pe care îl introducem pe piaţă”, a declarat Ion Sturza, investitor și dezvoltator al Liberty Technology Park Cluj.

Cu această ocazie va avea loc şi lansarea acceleratorului Spherik, cel mai complex accelerator business din România, prima platformă de acest fel menită să ajute, să crească și să dea viață afacerilor cu potențial, destinată dezvoltării și implementării de afaceri pe plan local, dar și internațional.

ITC in the Park își propune să reunească și să ofere comunității IT oportunitatea de a schimba idei și discuta pe marginea unor subiecte de tipul:  start-upuri și ecosistemul lor de dezvoltare, smart cities – future cities, impactul tehnologiei asupra mediului business.

„Este primul eveniment tematic al Liberty Technology Park Cluj şi ne bucurăm că putem organiza și găzdui un eveniment destinat tuturor profesioniștilor IT din Cluj, și nu numai, într-o perioadă atât de prolifică pentru  această industrie. ITC in the Park nu reprezintă doar materializarea ideii de parc tehnologic (care să reunească oameni talentați și motivați), ci răspunde și nevoii de comunicare dintre oameni ce împart aceleași pasiuni și valori. Dincolo de asta, consider că un astfel de eveniment, organizat de clujeni, urmărește exact tendințele de dezvoltare ale orașului”, a declarat Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj.

 

 

 

 

Postaţi un comentariu