Emerson şi-a deschis o nouă fabrică la Cluj

Compania americană Emerson şi-a extins capacităţile de producţie pe care le are în Cluj cu o nouă fabrică. Investiţia se ridică la 55 de milioane de euro şi va genera câteva noi sute de locuri de muncă.

Extinderea include o nouă construcţie care va găzdui Centrul Regional de Proiecte în Inginerie şi Centrul European de Sisteme de Integrare pentru PlantWeb Solutions Grup. Într-o primă fază, compania va angaja, în viitorul apropiat, 200 de persoane, iar restul până la un total de 700 de angajaţi, în câteva luni. 

“Clienţii noştri din Europa şi din alte părţi urmăresc să îşi îmbunătăţească eficienţa, să respecte standardele de siguranţă şi mediu şi să reducă consumul de energie, iar pentru a atinge aceste obiective apelează la tehnologia şi cunoştinţele de specialitate ale companiei Emerson. Noua capacitate de producţie, centralizarea sistemelor de asamblare precum şi creşterea numărului de angajaţi în departamentele noastre de project management, inginerie şi vânzări, permit companiei o mai bună satisfacere a cerinţelor clienţilor europeni şi asigură un timp de răspuns îmbunătăţit al serviciilor şi produselor oferite clienţilor din regiune”, a spus Steve Sonnenberg, preşedintele Emerson Process Management. 
Proiectul de extindere include şi ridicarea altei clădiri cu o suprafaţă de 18.800 de metri pătraţi, destinată fabricării instrumentelor de măsurare a debitului.  Clădirea va include un centru de ultimă generaţie destinat clienţilor, unde vor putea fi asigurate condiţiile necesare pentru traininguri, întâlniri şi expuneri ale tehnologiilor Emerson. 
Campusul Emerson din Cluj-Napoca este, în prezent, unul dintre cel mai mari puncte de lucru din Europa ale companiei americane, având aproape 2.000 de angajaţi. Aici se produc regulatoare de presiune, aparate de măsurare a debitului şi densităţii, generatoare de energie, echipamente electrice pentru centrale electrice fotovoltaice. Din 2006, când Emerson a deschis facilitatea de producţie de la Cluj, până în prezent, compania a investit 75 de milioane de euro, la care se adaugă noua investiţie, de 55 de milioane de euro.

Postaţi un comentariu