Divizia de Print a Qual Media Group a fost vândută

Qual Media Group anunţă finalizarea tranzacţiei privind vânzarea diviziei de print către un grup de investiţii olandez. Numele investitorului va fi făcut public dupa perfectarea ultimelor detalii alte transferului. Tipografia rămâne la Cluj, locurile de muncă vor fi menţinute şi, în scurt timp, cele 10 linii de producţie vor fi completate cu câteva utilaje noi, a dat asigurări Eugen Albu, CEO Qual Media Group.

„Nu vreau să privesc acest pas ca pe o despărţire, ci ca pe o nouă etapă, când, dupa atâţia ani în care am elaborat strategii de comunicare şi de business pentru clienţii nostri, iată că reuşim să oferim şi prima afacere la cheie – tipografia offset. Recunoaşterea de care ne bucurăm s-a manifestat sub multe forme – consolidarea relaţiilor de business, mulţumirile personale din partea clienţilor, premii şi poziţii de top în clasamente de business şi, recent, o ofertă de cumpărare din partea unei companii olandeze, ofertă pe care am acceptat-o”, a declarat Eugen Albu.

Divizia Print este una dintre cele cinci componente ale grupului Qual Media (alături de Qual Media Core, Qual Advertising, Electo Qual, Qual IT) şi oferă toată gama de activităţi de tipar şi producţie- prepress, offset şi digital printing, finisaje, producţie outdoor si promoţionale. 2008 este anul în care QMG şi-a modernizat tipografia, punând în funcţiune capacităţi noi de producţie, inclusiv o linie de tipar offset Heidelberg SpeedMaster de ultimă generaţie, cea mai performantă la momentul respectiv pe piaţa din Transilvania.

„Demersurile pentru tipografie le-am început în 2007, însă procesul de instalare, finalizat abia în octombrie 2008 a fost unul îndelungat, a presupus foarte multe training-uri în afara ţării, precum şi întregirea echipei cu specialişti germani aduşi la Cluj. Nu voi uita niciodată momentul terifiant în care întreg planul de business, făcut cu un an înainte, în baza căruia am obţinut finanţarea necesară, s-a dovedit… pueril în contextul fatidic al toamnei din 2008, când a izbucnit virulent criza. Au fost momente dramatice, cu mai multe fronturi deschise, luptând în paralel cu reticenţa unei clientele ce tăiase brusc bugetele de promovare, cu impermeabilitatea industriei de profil în contextul unor jucători maturi şi firesc combativi, cu presiunea organică a creditorilor noştri. Totul asezonat cu faptul că aveam doar 28 de ani şi conduceam o echipă proaspăt formată, nevoită uneori să experimenteze cu o tehnologie complet nouă în zonă”, își aduce aminte Eugen Albu.

Qual Media Group oferă servicii complete de advertising – de la creaţie şi branding, strategie de business şi comunicare, PR şi evenimente, web development şi aplicaţii IT, până la media-buying internațional. Printre parteneri se numără Banca Naţională a României, Ministerul de Externe, Parlamentul European, Universităţi de top, iar evenimentele susţinute acoperă o plajă largă, de la EuroVision şi concerte de mare amploare, la evenimente de business networking sau diplomatice – exemplul cel mai recent de reuşită este organizarea unui Forum Crans Montana la Bruxelles.

Postaţi un comentariu